Ten Hag: Zirkzee új színt hoz majd a játékunkba

Erik ten Hag erősen hiszi, hogy az újdonsült igazolás, Joshua Zirkzee más dinamikát fog kölcsönözni a Manchester United csapatának.


A holland támadó Bolognatól való átigazolását a múlt hét folyamán véglegesítették a Vörös Ördögök, nyári szabadságát követően pedig csatlakozni fog új csapattársaihoz.

 

Mivel képes a támadóalakzat számos posztján szerepelni, így Zirkzee remélhetőleg nagyban hozzá tud majd járulni a csapat teljesítményéhez a 2024/25-ös idényben, emellett pedig segíteni is tud a társaknak is.

 

Menedzsere pontosan ezt várja a 23 éves játékostól, amint becsatlakozik a közös munkába.

 

"Ő egy olyan játékos, aki képes bekapcsolódni a játékba" - kezdte Ten Hag Norvégiában újságírói kérdésekre válaszolva a Rosenborg elleni felkészülési mérkőzést követően.

 

"Ő megjátszhatóvá tudja tenni magát, meg tudja tartani a labdát, jó ötletei vannak, kreatív, képes cselezni és az összjátékban résztvenni."

 

"Emiatt ő egy más típusú játékos, mint akikkel rendelkezünk, mi pedig mindig is ezt kerestük. Ezáltal taktikailag több lehetőség áll majd rendelkezésünkre, amely jó dolog, mert különösen a támadósorban számos olyan játékosunk van, akik képesek a nagyon direkt játékra és profitálhatnak az ő képességeiből."

 

 

A holland menedzser arra is utalást tett, nem Zirkzee lesz az egyetlen érkezőjük a nyár folyamán, ugyanis szükségük van a bő merítési lehetőségekre ahhoz, hogy külföldön és a hazai porondon egyaránt megfelelően helyt tudjanak állni a szezonban.

 

Az FA-kupa előző kiírásának megnyerésével a manchesteriek kvalifikálták magukat az Európa-liga következő idényébe, a sorozat új fajta lebonyolítási módja pedig nagy erőpróbát jelent majd számukra.

 

"Szerintem az előző szezon utolsó mérkőzésén bebizonyítottuk, hogy a világ legjobb csapatát is képesek vagyunk legyőzni" - magyarázta Erik.

 

"Tehát ha mindenki egészséges, akkor rendelkezünk egy olyan jó csapattal, amely képes magas szinten teljesíteni."

 

"De azt is tudjuk, hogy a mélyebb merítési lehetőségek érdekében több játékosra van szükségünk. Különösen ebben a szezonban, amikor megint még több mérkőzés vár ránk az új európai lebonyolítási rendnek köszönhetően - intenzívebbek lesznek és több meccs vár ránk, nem lesz téli szünet, igen sűrű januárnak nézünk elébe."

 

"Ennek átvészeléséhez pedig bő keretre van szükség. Ez egyre inkább arról szól, hogy a legjobb erőnléti állapotban lévő tudja a legjobban túlélni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!