Evans motivált a 2024/25-ös szezon előtt

Jonny Evans élvezi, hogy szerepet játszhat abban, hogy gyermekkori klubja, a Manchester United még több sikert érjen el az idei szezonban, és elmondta, mi motiválja, hogy továbbra is a legmagasabb szinten versenyezzen.


Tavaly nyáron bizonyította kvalitásait Erik ten Hag menedzsernek, így újra csatlakozhatott ahhoz a csapathoz, ahol Sir Alex Ferguson alatt annyi trófeát nyert. Megmutatta klasszisát és tapasztalatát, így a védelem középpontjában helyet kaphatott, és újra élvezhette a United-szurkolók szeretetét.

 

"Tényleg el vagyok ragadtatva" - vallotta be a klubmédiának, miután megállapodott az Old Traffordon töltött második időszakának meghosszabbításáról. "Déjà vu érzés, hiszen, ahogy már mondtam, nagyszerű volt számomra, hogy ennyi mérkőzésen játszhattam, és remélhetőleg idén is megtehetem ezt.”

 

"Megpróbáltam úgy tekinteni erre a dologra, mint ami egy szezonra szól, de a klub megkeresett a szezon vége előtt, és azt mondta, hogy szeretnék, ha maradnék. Szóval elég könnyű döntés volt. Hogy ezt sikerült megvalósítani, nagyon hálás vagyok a klubnak."

 

Evans 36 évesen úgy érzi, megtanulta, hogyan biztosítsa, hogy a felkészülése tökéletes legyen, mielőtt visszatér a hagyományosan kimerítő szezon előtti munkára. Miután a májusi FA-kupa megnyerésének mámora alábbhagyott, ismét képviselte hazáját, méghozzá a spanyolok elleni vereség alkalmával, de sikerült kipihennie magát testileg és lelkileg, és készen áll arra, hogy a 2024/25-ös szezonban pályára lépjen.

 

Evansnek a Manchester City elleni kupadöntős fellépése volt a 30. szereplése a szezonban, és segített a Vörös Ördögöknek megtartani az előnyt a Kékek ellen, hogy megszerezzük a trófeát. Míg a Leicester Citynél töltött időszakában felemelhette a trófeát, ez a megtiszteltetés meglepő módon elkerülte őt az első Unitedben töltött időszakában, és további előnyökkel jár, hogy a 2024/25-ös szezonban a Community Shield-en, és az Európa-ligában is szerepelhet.

 

"Azt hiszem, néha érezni lehet ennek a sikernek az utóhatásait" - mondta. "Nyilvánvaló, hogy mindenki, aki tudott, elhúzott nyaralni, néhányan pedig a meccs után rögtön a válogatott meccsekre. Szóval ez az első alkalom, hogy mindannyian úgymond visszatértünk a héten. És jó volt mindenkit újra látni, visszaemlékezni a bulira és a játékra. Most remélhetőleg sok önbizalmat meríthetünk ebből, és különösen abból, ahogyan játszottunk, a teljesítményünkből és a csapatot körülvevő hangulatból a meccs előtt és után. Szóval, szeretnénk ezt tovább vinni és szokássá tenni.”

 

"Azt hiszem, mindenkinek és magamnak is - ahogy mondtam - nagy dicsőség, hogy megnyerhetek egy FA-kupát a Manchester Uniteddel, mert ez olyasmi, ami még nem történt meg velem korábban az itt töltött idő alatt, az első időszakomban a klubnál.”

 

"Szóval ez egy nagy eredmény volt, és azt hiszem, tavaly minden érintett felfogta, hogy ez mekkora dolog, és még három-négy héttel a meccs után is jöttek hozzám emberek, és gratuláltak a játékosoknak és minden érintettnek. Jó érzés, hogy ezt meg tudtuk adni a szurkolóknak, ez hihetetlen volt.”

 

"Nos, az, hogy újra kijutottunk Európába, nagy dolog a klub számára. És a csapat szempontjából is, hiszen így a játékosok több lehetőséget kapnak arra, hogy játszhassanak, és ez egy újabb lehetőség arra, hogy a következő szezonban bejussunk a Bajnokok Ligájába. Szóval minél több meccs, annál jobb. Ez a klub két-három naponta akar meccset játszani. Igen, szóval ez egy nagy győzelem volt, nyilván a bajnoki pozíciónk nem volt megfelelő tavaly, de úgy éreztem, hogy az FA-kupa egy kicsit megmentette a szezont."

 

 

"Volt egy hetem a válogatott találkozó előtt, és egy mérkőzést játszottam, a spanyolok ellen" - magyarázta. "Ők egy nagyon jó csapat. Túl korán gólt szereztünk, már az első percben! [Dan Ballard nyitotta a gólok sorát, de a spanyolok végül 5-1-re nyertek]. Nyilvánvaló, hogy nagyon jó csapat. Szóval játszhattam a válogatottban, és utána egy kicsit pihentem. De ettől még folyamatosan készenlétben kell tartanod magad. Kint voltam egy kicsit futni, mint ahogy biztosan a legtöbb srác is, hogy megpróbáljam magam sérülésmentesen tartani, és felkészülni a visszatérésünkre. Jó volt az elmúlt néhány napban visszatérni, és elkezdeni a kondit fejleszteni."

 

"Igen, azt hiszem, a tapasztalattal együtt az ember tudja, hogy folyamatosan a csúcson kell lennie, de voltak olyan időszakok, amikor fiatalabb voltam, amikor valószínűleg alábecsültem ennek a fontosságát. Aztán visszajössz az előszezonban, és felzárkózol. De nincs helye a hibának. Most már állandóan rajta kell lenned, csúcsformában kell lenned, és ügyelned kell az étrendedre, hogy mit eszel. Így, amikor visszatérsz, készen állsz. És a játék sebessége miatt a csapatok valószínűleg fiatalabb korosztályúak, és képesnek kell lenned lépést tartani a fiatal srácokkal."

 

"Nem volt gondom a kikapcsolódással. Azt hiszem, a kupadöntő után volt, amikor a következő néhány napban is ott volt ez a fajta pörgés, de elég könnyű volt kikapcsolni, és ahogy mondtam, valószínűleg egy kis tapasztalattal már képes vagyok erre. Nyilvánvalóan a nyaralás, a gyerekekkel való foglalkozás, és tudod, a szokásos dolgok is segítettek kizökkenni. De azt hiszem, két-három hét után újra elkezd az ember viszketni, és vissza akar menni, hogy csináljon valamit. Újra akarod a meccsek izgalmát, és ez az, amiről az egész szól számunkra - a labdarúgás, mint profi labdarúgók számára. Mindig ezt akarod csinálni."

 

Jonny számára egyértelmű a helyzete, amikor arról van szó, hogy mit tud adni a csapatnak, és miért képes ilyen hatást gyakorolni arra annak ellenére, hogy mostanra veteránnak mondható. A tudat nélkül, hogy még mindig képes fejlődni, úgy érzi, nehéz lenne a legmagasabb szinten játszani.

 

Ahogy másoknak is, akik előtte szerepeltek a klubnál, köztük olyanoknak, mint korábbi csapattársai, Ryan Giggs és Paul Scholes, az önfejlesztés iránti szomjúság és a vágy, hogy még több olyan napot élvezhessen, mint amilyen a néhány hónappal ezelőtti volt a Wembleyben, a legfőbb motivációs tényező.

 

"Személy szerint azt hiszem, az, hogy megpróbáljak jobban teljesíteni, mint amit tavaly tettem, és a csapathoz való hozzájárulás. Azt hiszem, csapatként többet akarunk elérni és jobban teljesíteni, mint ahogyan tettük. Tehát mindenkinek egyénileg is fejlesztenie kell a játékát és javulnia kell. Azt hiszem, személyesen ez az én gondolkodásmódom. Ez az a cél, hogy megpróbáljak továbblépni, próbálok fejlődni, és ha nem lenne ez a fejlődés, nem hiszem, hogy meglenne a motivációm."

 

"Úgy gondolom, hogy ez mindig jó dolog, hogy csapatként folyamatosan trófeákért küzdjünk és trófeákat nyerjünk. A bajnoki helyezésünknek jobbnak kell lennie. Több állandóság kell a meccseken, azt hiszem. És ha ez sikerül, akkor nagyszerű szezonunk lesz."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!