Vitek: Ez egy nagy lehetőség

Radek Vitek elismerte, hogy csalódott amiatt, ahogyan a Vörös Ördögök kikaptak felkészülési mérkőzésen 1-0-ra a Rosenborgtól.


Erik ten Hag csapata az egész találkozó során próbára volt téve, Vitek pedig többször is remekül hárított, 92 percig tartotta sakkban a hazaiakat a győztes találat előtt.

 

A cseh válogatott játékos, aki végigjátszotta a mérkőzést, csalódottságát fejezte ki az eredményt illetően, de egyben elgondolkodott azon is, hogy lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítson.

 

Vitek a 2023/24-es szezon második felét az Accrington Stanley-nél töltötte, és a nyáron szeretne jó benyomást tenni Erik ten Hagra és edzői stábjára.

 

"Csalódottak vagyunk, mivel úgy érzem, mindig a győzelemre kell törekednünk, a menedzser azt mondta, hogy számunkra nincsenek barátságos meccsek, mivel ez a DNS-ünkben kódolva van. Többet kellene követelnünk magunktól" - kezdte Vitek, amikor a mérkőzés után nyilatkozott.

 

"Most építkezünk, hiszen ez még csak az első hetünk az előszezonban, így még várunk néhány játékosra, hogy visszatérjenek a válogatott szereplés után."

 

"De ahogy mondtam, végül is csak a győzelem számít."

 

 

Mivel a menedzser úgy döntött, hogy a szünetben lecseréli az összes mezőnyjátékosát, Vitek volt az egyetlen Vörös Ördög, aki teljes 90 percet játszott Trondheimben.

 

A Rosenborg összesen 19 lövést jegyzett a találkozón, a 20 éves játékos pedig remekül helytállt a több, mint 20 000 szurkoló előtt Norvégiában.

 

Radek elmondása szerint örül, hogy Ten Hag ekkora bizalmat szavaz fiatal játékosainknak.

 

"Nagyon jó, hogy a fiatal srácok lehetőséget kapnak, hiszen amikor pályára lépsz, meg kell mutatnod magad" - tette hozzá Vitek.

 

"Ez egy nagy lehetőség sok ember előtt, akik figyelnek téged. A legjobbat kell megkövetelned magadtól."

 

"Csodálatos érzés, hiszen a szurkolók csodálatosak voltak. Rengetegen voltak a szállodánkban, még a stadionban is elképesztő volt a tömeg: egy teli stadionnyi piros mezes."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!