Ten Hag edzői stábja frissítéséről

Erik ten Hag hiszi, hogy új másodedzői, Ruud van Nistelrooy és Rene Hake friss energiákkal és látásmóddal segítik majd a Manchester Unitedet.


A holland páros két éves szerződést írt alá a Vörös Ördögökkel és Benni McCarthy-t, illetve Mitchell van de Gaagot váltják majd az edzői stábban.

 

"Szerintem jó döntést hoztunk. Elértük, amit akartunk, de ettől még nem ülhetünk nyugodtan a babérjainkon" - kezdte Ten Hag.

 

"Előrébb akarunk lépni és éppen emiatt elégedettséggel tölt el minket, hogy sikerült megszereznünk Ruud van Nistelrooy-t és Rene Hake-t, akik új nézőpontokat, más dinamikát és innovációt kölcsönözhetnek a csapatnak."

 

Van Nistelrooy a Manchester United játékoslegendája, miután 2001 és 2006 között 219 tétmérkőzésen 150 gólt szerzett.

 

A korábbi kiváló csatár 2012-ben vonult vissza, majd a rákövetkező évben megkezdte edzői karrierét, amely legutóbb egy holland kupagyőzelemben csúcsosodott ki 2023-ban a PSV Eindhoven élén eltöltött egy éve során.

 

Ruudot szóba hozták a Burnely és a Leicester City megüresedett kispadjával is a nyár folyamán, szóval az Old Traffordra való visszatérése igazán nagy fogásnak tűnik, Ten Hag pedig igazán értékeli azt, amit honfitársa eddig elért edzői pályája során.

 

"Először is, a karaktere az, ami idáig juttatta, ezzel pedig az itt jelenlévők között mindenki számára a példaértékű lehet" - tette hozzá.

 

"Természetesen emellett magában hordozza a Manchester United DNS-ét is, de a karakter egy nagyon erős iránymutató és ezt edzőként is fel tudta már villantani."

 

"Nagyon izgalmas és érdekes profillal rendelkezik. Hihetetlenül ambíciózus, rendelkezik a szükésges képességekkel és már most rengeteg tapasztalattal rendelkezik."

 

"Tagja volt a holland válogatott edzői stábjának, dolgozott a PSV-nél, az U18-asok, az U21-esek és a Jong PSV mellett is, utóbiakkal a másodosztályban szerepelve, majd menedzsere volt a felnőtteknek is."

 

"Ez rengeteg tapasztalatot jelent, de emellett még nagyon fiatal, rendkívül ambíciózus és céltudatos. Az ő képességeivel és intelligenciájával nagy segítsége lesz az összes játékosnak és a csapatnak."

 

 

Hake valószínűleg kevésbé ismerős az angol futballban mozgóknak, de az 52 éves szakember az Eredivisie-ben már nagy elismerést vívott ki magának a kevésbé neves klubokkal elért eredményeivel, köztük a Go Ahead Eagles-nél és az FC Utrechtnél elért eredményeivel.

 

Rene előbbivel kvalifikálta magát az európai kupaporondra is az előző szezonban, de emellett is lenyűgöző önéletrajzzal rendelkezik, amelyet remélhetőleg Carringtonban is kamatoztatni tud majd.

 

"Neki számos területen van már tapasztalata" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Nagyon fiatalon kezdett edzősködni és a legalacsonyabbtól a legmagasabb szintig mindent végigjárt."

 

"Az elmúlt évek során már csak felnőttek mellett dolgozott, előb másodedzőként, majd vezetőedzőként és menedzserként is."

 

"Gyűjtött tapasztalatokat a másodosztályban és az elsőben is, előbb az Utrecht majd a Go Ahead Eagles élén, ahol olyannyira nagyszerű munkát végzett, hogy kvalfikálták magukat Európába és ott lehetnek az Európai Konferencia-ligában is. Ez volt az előző idény legnagyobb meglepetése Hollandiában."

 

"Minden eddig gyűjtött tapasztalata ugyanúgy mellette szól, mint Ruud mellett. Nagy segítségünkre lesznek az általuk hozott innovációkkal, energiával és dinamikával."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!