Melyik Manchester United játékosok kerülnének be a te EAFC24 FUT csapatodba?

(X)


A tavaly szeptemberben piacra dobott EAFC24 játék sok rajongó fantáziáját keltette fel, ugyanis végre megtört az a legenda, hogy a korábban más néven futó alkalmazás egyes kiadásai között minimális különbségek, fejlesztések fedezhetők fel.

 

Ehhez persze szükség volt némi jogi zűrzavarra, konkrétan a játékot fejlesztő Electronic Arts és a FIFA között, ami miatt többek között ez az alkalmazás már új nevet kapott. Emellett, a szerzői jogok módosulása rákényszerítette a fejlesztőket más változtatásokra is, amelyekkel az kimozdult abból a komfortzónából, amiben évekig működött.

 

A névváltoztatás ellenére a legjobb dolgok megmaradtak a játékban, de érkeztek újdonságok is, elsősorban a mechanika és a tartalom terén, amire a folytatásban részletesebben is kitérünk.

Még inkább élethű játékélmény

Bár a digitális világban jelenlévő különböző iparágak, mint amilyen a szerencsejáték vagy az videójátékok, bennük élen az EAFC24, kiváló játékélményt nyújtanak. Ugyanakkor, ami közös a két ágazatban, az új technológiai lehetőségek integrálása, ami élethűbb játékélményt eredményez.

 

Ami a technológiai innovációkat illeti, az új generációs labdarúgó játék a HyperMotionV megoldást használta. A Sapien nevű újítással elegyítve a fejlesztők számos mérkőzést elemeztek ki, aminek az lett az eredménye, hogy az egyes játékosok mozgása, gesztusai sokkal valósághűbbek, mint a korábbi változatoknál.

 

Az élethű megjelenést segíti a PlayStyles nevű innováció alkalmazása is. Ez azt jelenti, hogy a játék lemásolta az egyes játékosok egyedi manővereit, cseleit, eséseit. Ennek az eredményei látványosabb lövések, felfutások és akár az oldalvonalról történő bedobások is erőteljesebbek lehetnek.

 

Még egy technológiai megoldást érdemes kiemelni, ez a Frostbite. Ez az újítás azt biztosítja, hogy a játékosok élethűbben mozognak, a mezek lengedeznek rajtuk és a gólöröm esetén is sikerült leképezni azt, ami egy való világban zajló mérkőzés során történik.

 

Essen néhány szó a tartalomról is. A jogi vita miatt ugyan bizonyos licencek elvesztek, de szerencsére a vezető nemzeti bajnokságok, a legnépszerűbb klubok és válogatottak megmaradtak. Nem kell lemondaniuk a játékosoknak a Bajnokok Ligájáról és az Európa Ligáról, de megtalálható a játékban a Bundesliga, a Premier League, a Ligeu 1 és a La Liga is.

Az MU álomcsapat összeállítása

 

 

 

A 2024-es, megújult játékból a rajongók nem kis örömére nem maradt ki az egyik legnagyobb múltú angol klub, a Manchester United sem. Igaz, hogy a klub az utóbbi időben nem teljesít csúcsformában, ennek ellenére Magyarországon és világszerte is hatalmas rajongói táboruk van. Ők nyilván digitálisan is szívesen választják ezt a klubot.

 

A csapat összeállítása során a játékoson is múlik, hogy milyen felállással megy ki a gyepre a Liverpool, vagy a Real Madrid ellen, illetve, lehetőség van kétféle felállásra, egy támadóbbra és egy védekezés központúra.

 

A 4-4-3 Attack felállás választásával egy támadóbb, agresszívebb játékstílus fog érvényesülni, ami köszönhető annak is, hogy a jelenlegi MU csatársorát fiatal, gyors játékosok képezik, akik emelett a levegőben és a távolról leadott lövésekben is erősek. Ha a játékosok szeretik a szögleteket, a hosszú íveket és a fejlécet, akkor érdemes kipróbálniuk ezt a játékmódot.

 

Ha az ellenfél erőnlétének ismeretében a játékos inkább a védekezésre összpontosítana a 90 perces párharc során, akkor választhatja a 4-3-3 False-9 játékmódot. Itt inkább a labdazsonglőrködés és a látványos cselek kerülnek előtérbe. Ez a módszer hatékonyabb lehet annak megakadályozásában, hogy az ellenfél betaláljon a hálóba.

 

Annak érdekében, hogy minél ütőképesebb csapatot állítsanak össze a játékosok egy-egy virtuális mérkőzés előtt, érdemes folyamatosan követni a játékosok formáját a valódi mérkőzéseken is. Másrészt, a potenciális riválisok erősségeit és gyengeségeit is hasznos lehet kiemelezni.

 

Ez segítséget nyújthat abban, hogy a játékos választhasson a támadó, vagy a védekező felállás között. A kezdő játékosok számára a legjobb döntés az lehet, ha az alapértelmezett taktikát választják. Ez a módszer kiváló lehetőséget biztosít a gyakorlásra. A későbbi felhasználók pedig összeállíthatják saját csapatukat.

 

A kezdők részére álljon itt egy kezdő 11-es javaslat is, ha első élményeiket a Manchester United virtuális csapatával szeretnék megszerezni: Rasmus Hojlund, Luke Shaw, Marcus Rashford, Antony, Andre Onana, Aaron Wan-Bissaka, Bruno Fernandes, Christian Eriksen, Casemiro,  Lisandro Martinez, Raphael Varane. Természetesen a felállás bármikor szabadon változtatható.


(X)

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!