Ten Hag érzi az "új energiát" a 2024/25-ös szezon előtt

Erik ten Hag új energiáról beszélt Carringtonban, miközben a Manchester United az első teljes szezonra készül, mióta hivatalossá vált Sir Jim Ratcliffe befektetése a klubba.


A menedzser a múlt héten meghosszabbította szerződését a Uniteddel, és a hír óta adott első teljes értékű interjújában "rendkívül ambiciózusnak" nevezte magát az elkövetkező évekre vonatkozóan.

 

Ten Hag az Old Traffordon töltött első szezonjában megnyerte a Ligakupát, és a 2023/24-es szezon utolsó mérkőzésén figyelemre méltó FA-kupa-győzelmet aratott a Pep Guardiola vezette Manchester City ellen.

 

A menedzser most arra összpontosít, hogy emelje a színvonalat, és arra építkezzen, hogy versenyben legyen azokért a trófeákért, amelyek mindig is meghatározták, hogyan ítélik meg a United csapatát: ezek a Premier League és a Bajnokok Ligája.

 

"Nyertünk egy FA-kupát, nyertünk egy Ligakupát, de magunkkal szemben is nagy elvárásokat támasztunk" - kezdte Ten Hag.

 

"Tudjuk, hogy ez nem jön egyik napról a másikra, meg kell dolgoznunk érte. Nagyon ambiciózusak vagyunk, ezért napról napra emelnünk kell a színvonalat, és minden nap fejlődnünk kell."

 

"Minden alkalommal azzal a sorral kell élnünk a fejünkben: a jó nem elég jó. Jobbnak kell lennünk."

 

A 2024/25-ös szezonban Ten Hagot egy friss futballstruktúra fogja támogatni, beleértve az új sportigazgatót, Dan Ashworth-öt és a technikai igazgatót, Jason Wilcoxot.

 

 

A holland úgy véli, hogy további munkára van szükség ahhoz, hogy a Vörös Ördögök ismét sorozatos esélyeseivé váljanak a Premier League címnek, de azt mondja, hogy az új felállás - valamint a carringtoni edzőközponton jelenleg zajló fejlesztések - a legjobb alapot adják az első csapatnak a jövőbeli sikerekhez.

 

Arra a kérdésre, hogy mire van szüksége a Unitednek ahhoz, hogy visszatérjen az angol és az európai labdarúgás élvonalába, Erik így válaszolt:

 

"Ezen dolgozunk. Mondtam, és ez tény: a United több mint hat éve nem nyert, több mint hat éve nem nyert trófeát. Most nyertünk kettőt, de többre, és komolyabb címekre vágyunk, például az angol bajnoki címre és még többre, például arra, hogy kijussunk Európába."

 

"Ez egy folyamat, ami időbe telik, és dolgozunk rajta, de tudom, hogy a klubnál kialakult felállással, a struktúrában, és az infrastruktúrában itt Carrington környékén történt változásokkal készen állunk a jövőre. Fejlődni fogunk."

 

"Itt érzed, új energiát, új dinamikát ad, és ez segíteni fog nekünk abban, hogy elérjük a céljainkat. Rövid távon ugyanaz marad: minden meccset meg akarunk nyerni, és láttuk, hogy mindenkit képesek vagyunk legyőzni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!