Benni McCarthy távozik az edzői stábból

Benni McCarthy távozott a Manchester United felnőtt csapatának edzői stábjából, amikor az előző hónap végén lejárt a szerződése a klubbal.


A 46 éves, korábbi dél-afrikai válogatott csatár 2 évvel ezelőtt csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, nem sokkal azt követően, hogy Erik ten Hag vette át a csapat kispadját.

 

Ezt megelőzően McCarthy, aki játékosként többek között az Ajaxnál, a Celta Vigonál, az FC Portonál és a Blackburn Roversnél is szerepelt, a Cape Town City és az AmaZulu menedzsere volt, utóbbi élén pedig a 2020/21-es szezonban a dél-afrikai Premier League-ben a szezon legjobb edzőjének választották.

 

Úgy tudni, hogy a gyerekkora óta Unitednek szurkoló szakember újra menedzseri babérokra törne. McCarthy nagyon pozitív kapcsolatot ápolt számos United játékossal és élvezte az Old Traffordon töltött időszakát.

 

 

Sokan őt dicsérték, amikor első évében Marcus Rashford újra formába lendült, majd kritizálták, amikor a másodikban a United 38 Premier League meccsen csak 57 gólt szerzett.

 

Kulcsszerepet vállalt a klubnál töltött két éve során szerzett két trófea megszerzésében, a klubot pedig tisztelettel és hálával hagyja el.

 

A Unitednél szeretnék két edzővel megerősíteni a szakmai stábot McCarthy és a februrárban a Minnesota United kispadját elfoglaló Eric Ramsay távozásával.

 

A The Athletic értesülései szerint a klub már élénk tárgyalásokat folytat a United korábbi csatárával, Ruud van Nistelrooy-jal és a jelenleg a Go Ahead Eagles-t irányító Rene Hake-val. 


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!