Értékesíthetik az Old Trafford névhasználati jogait?

A Manchester Unitednél fontolóra vehetik a felújított Old Trafford, vagy a teljesen új stadion névhasználati jogainak értékesítését, ugyanis az új résztulajdonos, Sir Jim Ratcliffe szeretné növelni a klub bevételeit a projekt finanszírozásához, amelyhez a jegyárak nagy mértékű emelését se tartanák elképzelhetetlen megoldásnak.


A hírek szerint a projekt több milliárd fontot tehet ki és állítólag a klub vezetése már tárgyalást is folytatott a Bank of Americaval, hogy álljanak a hitelezése mögé. A finanszírozás érdekében pedig akár a szurkolók zsebében is kevesebb maradhat, ugyanis a jegyárak is meredek emelkedésbe kezdhetnek.

 

A Vörös Ördögök korábban még soha nem értékesítették stadionjuk névhasználati jogát és egy ilyen lépést nagy döntés meghozni, de mind az Arsenal, mind pedig a Manchester City - akik otthona az Emirates, illetve az Etihad légitársaságok nevét viseli - hatalmas összeget kasszírozott ezekkel a szerződésekkel.

 

 

Amennyiben a United új stadiont fog építeni a következő években, úgy teljes egészében értékesíthetik a névhasználati jogot. Ha végül az Old Trafford felújítása mellett döntenek, akkor azonban olyan alternatíva léphet életbe, hogy a szponzor cég nevének használata mellett megtartanák a stadion eredeti nevét is.

 

A The Athletic értesülései szerint a Ratcliffe vezette INEOS akár adósságba is verné magát, hogy előteremtse a szükséges forrást, de a stadionnal kapcsolatos bármilyen változás a United szurkolók aggodalmát is kiválthatja, akik erősen félnek a jegyárak várható változása miatt.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!