United-gólszerzők az Európa-bajnokságon

Eddig három különböző Manchester United-játékos szerzett gólt a 2024-es Európa-bajnokságon - ennél több gólszerzőt egyetlen másik klub sem adott a tornának.


Bruno Fernandes Cristiano Ronaldo passzából lőtt a hálóba, és szerezte a harmadik gólt Portugália 3-0-s győzelme alkalmával Altay Bayindir török válogatottja ellen a hétvégén.

 

Christian Eriksen szép találata Dánia Szlovénia elleni, 1-1-es döntetlenjén, valamint Scott McTominay Svájc elleni találata biztosította, hogy a tornán részt vevő nyolc játékosunk közül már hárman a hálóba találtak a csoportkörben.

 

Bár McTominay csapata kiesett a Magyarország elleni gyötrelmes vereség után, a középpályás eltiltást kapott volna a következő mérkőzésre, de Steve Clarke csapatának egyetlen gólszerzőjeként fejezte be a tornát.

 

Két másik klubnál három különböző játékos is feliratkozott a góllövőlistára Németországban.


A Real Madridból Jude Bellingham (Anglia), Dani Carvajal (Spanyolország) és Arda Guler (Törökország) már betalált. Marko Arnautovic büntetője Ausztria számára Lengyelország ellen azt jelenti, hogy Nicolo Barella és Alessandro Bastoni olasz góljai után háromra növelte az Internazionale játékosok által szerzett gólok számát. Arnautovic a Bolognától az Interhez kölcsönbe érkezett, de szerződését véglegesítették, így az ő játékosuknak számít.

 

 

A Bologna egyike annak a hat klubnak, amelynek két játékosa is részt vesz a tornán. A svájci Michael Aebischer és Dan Ndoye - aki a vasárnap esti, házigazda Németország elleni döntetlen alkalmával a gólok sorát nyitotta - mindketten a Serie A-együttesnél szerepelnek.

 

Ami a többi angol csapatot illeti, a Manchester City duója, a belga Kevin De Bruyne és a portugál Bernardo Silva is betalált, míg az Arsenal (a német Kai Havertz), az Aston Villa (a belga Youri Tielemans), a Burnley (a holland ex-Vörös Ördög, Wout Weghorst) és a Liverpool (a holland Cody Gakpo) játékosai egy-egy gólt szereztek.

 

A tornán még több United-gólra van kilátás: Kobbie Mainoo reméli, hogy első alkalommal kezdhet a tornán, amikor Anglia kedden Szlovénia ellen lép pályára a C csoportban, ugyanakkor Rasmus Hojlund első találatára vadászik Dánia Szerbia elleni összecsapásán.

 

Diogo Dalot visszatérhet a portugál válogatottba a szerda esti, Grúzia elleni F csoportos találkozón.

 

A LEGTÖBB GÓLSZERZŐ JÁTÉKOST ADÓ KLUBOK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON

3: Internazionale
3: UNITED
3: Real Madrid
2: Bayer Leverkusen
2: Bayern München
2: Bologna
2: Borussia Dortmund
2: Manchester City
2: Slavia Prága


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!