Ten Hag: A United továbbra is egy vonzó klub

Erik ten Hag kijelentette, a Manchester United továbbra is egy vonzó klub a játékosok számára, annak ellenére, hogy a következő szezonban nem szerepelhetnek a Bajnokok Ligájában.


A Vörös Ördögök még harcban állnak azért, hogy a következő idényben képviseltethessék magukat az európai kupaporondon, az azonban már hetek óta eldőlt, hogy a Bajnokok Ligájában nem szerepelhetnek a 2024/25-ös idényben.

 

Jelenleg a 8. helyen állnak a Premier League-ben és jobb eredményt kell elérniük a zárófordulóban, mint a Newcastle-nek, ahhoz, hogy kvalifikálják magukat az Konferencia-ligába - vagy kivívhatják az Európa-liga indulást is, amennyiben a Wembley-ben az FA-kupa fináléjában legyőzik a Manchester City-t.

 

Csütörtökön a médiának nyilatkozva Ten Hag hajthatatlan volt azt illetően, hogy a United továbbra is egy olyan helyet jelent majd a játékosoknak, ahova szeretnének igazolni, a Bajnokok Ligája indulás hiányában is.

 

"Nem gondolok negatív forgatókönyvre. Meg van a lehetőségünk, hogy kvalifikáljuk magukat [az Európa-ligába], tehát a sorsunk a mi kezünkben van azt illetően, hogy ez sikerülhet-e vagy sem" - kezdte.

 

"Pozitívan gondolkodok. Én egy pozitív személyiség vagyok és mivel a döntés a saját kezünkben van, ezért minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni érte."

 

Amikor arról kérdezték, hogy milyen hatással lehet a játékosok átigazolására a Bajnokok Ligájából való kimaradás, hozzátette:

"Minden játékos számára nagyon vonzó klub a Manchester United."

 

"Természetesen mindenki a lehető legmagasabb szinten kíván játszani, de ha valaki egy olyan klubnál akar egy projekt része lenni, mint a Man United, akkor biztos vagyok benne, hogy a United minden ilyen játékos számára vonzó lehetőséget jelent."

 

 

A Unitednek még mindig meg van rá a lehetősége, hogy trófeával zárja a szezont, amennyiben jobb eredményt érnek el, mint az előző idényben és május 25-én az FA-kupa döntőjében legyőzik a Manchester City-t.

 

Ezzel Ten Hag irányítása alatt újabb kupagyőzelem kerülhetne a vitrinbe a Ligakupa tavalyi megnyerését követően, de a United, akik futball szakmai irányítását néhány hónappal ezelőtt a Sir Jim Ratcliffe vezette INEOS vette át, jócskán elmarad a tavalyi bajnoki helyezéstől, amelyet a most is az aranyéremért harcban álló Arsenal és Manchester City mögött értek el.

 

Az idei csalódást keltő bajnoki teljesítményük ellenére Ten Hag hiszi, hogy a klub most jobb állapotban van, mint volt 12 hónappal ezelőtt.

 

"Szerintem sikerült néhány nagy potenciállal rendelkező, fiatal játékost felépítenünk, amellyel stabilizálhatjuk a játékoskeretünk minőségi szintjét, kiegészülve a tapasztalat, sokat látott kerettagokkal."

 

"Ezáltal egy nagyon jó mix állhat össze és olyan erőssé válhat a keretünk, amely lehetővé teszi, hogy a legmagasabb szinten álljunk harcban. Az erre való képességünket már ebben a szezonbna is megmutattuk topcsapatok ellen."

 

"Nagyon jó játékosokkal rendelkezünk, akik nagyon versenyképesek."

 

Amikor arról érdeklődtek nála, hogy láttot-e fejlődést, így folytatta:

"Ha az eredményeket nézzük, akkor nem, de mi tudjuk a mögötte álló okokat."

 

"De egyébként az a válaszunk, hogy igen. Több, magas minőséget képviselő játékos alkotja a keretünket - ebből a nézőpontból jobb a helyzetünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!