Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
Aon Training Complex

Carrington. Itt található a Manchester United edzőközpontja (Aon Training Complex) és az Ifjúsági Akadémia. A létesítmény 2001-ben jött létre a The Cliff utódjaként.

Carrington hat mérföldre nyugatra található az Old Traffordtól. Az edzőközpont 70 hektáros területen helyezkedik el, ahol 14 különböző méretű füves pálya foglal helyet.

 


A központ belsejében számos edző és rehabilitációs helység, fizikoterápiás készülékek, masszázs és különböző gyógyfürdők találhatók. Említésre méltók a squash és kosárlabda pályák, szaunák, gőzfürdők, étterem a játékosok és az edzői stáb számára, valamint konferencia termek, irodák és előadótermek.

Az épület első emeletén található a 100 fő egyszerre történő étkeztetésére alkalmas étterem - ha úgy tetszik ebédlő -, ahol a játékosok a délelőtti edzést pihenik ki és pótolják a ledolgozott kalóriákat. Az első csapat, a tartalékcsapat és az Akadémia tagjai, valamint a carringtoni edzőközpont dolgozói, személyzete mind itt fogyasztják el az ebédet. A legnépszerűbb ételek a csirke curry, a pizza, a halrudacskák és a halpogácsák.

Ezen kívül egy TV-stúdio is rendelkezésre áll, ahol a játékosokkal és az edzőkkel készülnek riportok az MUTV számára. A média csak "Fortress Carrington"-nak, azaz carringtoni erődítménynek hívja, hiszen méretét és felszereltségét tekintve olyan az edzőcentrum, mint egy katonai bázis.

A terület 2,4 km kosszú kerítéssel van bekerítve és 30.000 fa van ültetve abból a célból, hogy megvédje a kíváncsiskodóktól és a lesifotósoktól a United edzéseit. A carringtoni edzőkomplexum az a hely, ahol a játékosok a legtöbb idejüket töltik. Itt edzenek, és itt intézik el egyéb, a klubbal kapcsolatos dolgaikat (például a médiainterjúkat) is.

Az edzőpályára csak meghívóval lehet bejutni, a rajongókat nem engedik be. Szóval ha Manchesterben jársz, sajnos nem tudod megnézni, hogyan edzenek a játékosok, akik körülbelül délelőtt 10 órakor érkeznek meg és 12:30 felé távoznak. Ez nem vonatkozik a meccs napjára és az azt követő napra.

Az öltöző:

A Vörös Ördögök 2007 nyarán kapták meg a teljesen felújított, új külsejű öltözőt a carringtoni edzőpályán, ami jó benyomást tett a játékosokra.

 


"Olyan bő a csapatunk, hogy úgy döntöttek, kell egy nagyobb öltöző, ami képes befogadni ezt a nagy létszámot, a tartalékcsapatot is beleértve" - magyarázta Giggs.

"Nagyon jó az atmoszféra és minden játékos elégedett vele. Teljesen más ez az öltöző, mint a régebbi, mivel annak old school atmoszférája volt. Meglehetősen kicsi volt és nem volt elég hely a játékosoknak. Most rendelkezésünkre áll egy nagyobb szekrény, valamint rengeteg hely, szóval óriási a változás."

A konditerem:

A United jól felszerelt konditerme a Vörös Ördögök edzőközpontjában található, ami a nagycsapat játékosainak rendszeres tartózkodási helye. A játékosok fitneszéért és erősítéséért Mike Clegg a felelős. Ő az az ember, aki foglalkozik a manchesteri labdarúgókkal a szabadtéri edzések előtt és után, valamint a sérültekkel. Természetesen a súlyzók, biciklik és különböző gépi berendezések a focisták rendelkezésére állnak.

 


"Mivel a személyzet, valamint az edzők nyitottak az efféle edzésmódra, mindig a legújabb felszerelésünk van" - mondta Darren Fletcher. "Minden újdonság megtalálható nálunk és jó dolog kipróbálni azokat, valamint megtapasztalni az előnyét egy-egy gépnek."

"A konditermi munka nagyon fontos dolog egy labdarúgó életében" - tette hozzá a sporttudományi vezető, Tony Strudwick. "Egy játékosnak szüksége van remek technikára, erősségre és állóképességre, így fontos, hogy erősítsük a játékosokat. Ez a konditerem használatával nagy segítség számukra."

A tornaterem:

A tornaterem a főépület földszintjén található, ahol a játékosok igen gyakran megfordulnak, amikor egy kicsit hanyagolják a focit.

"Minden bizonnyal Ronny és én vagyunk a legjobbak ping-pongban" - mondja büszkén Ferdinand.

Még nagyobb a rivalizálás, ha kosárlabdára kerül sor. Itt általában Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Darren Fletcher és Tomasz Kuszczak próbálják utánozni az NBA sztárjait.

 


 

"Tomasz az egyetlen, aki rendesen tud zsákolni. Gyakran fel is vág vele, de dobni nem tud, úgyhogy mi is szoktuk piszkálni!"

A teremben 30 szobabicikli is található, melyet a játékosok napi rendszerességgel használnak az edzések előtt. A 15 percnyi tekerésnek köszönhetően több vér lesz a srácok lábaiban.

A felsorolt helységeken kívül található fedett uszoda, műfüves fedett pálya és egyéb kiegészítő létesítmény ami a játékosok és az akadémia tagjainak fejlődését szolgálja.

A következő két évben szerepet kapott Carrintgtonban egy újabb csúcsfejlesztési program. A 25 millió fontos befektetés célja, egy még összetettebb egészségügyi ellátás biztosítása a játékosok és az akadémia tagjai részére. A tervek szerint a létesítmény szolgáltatásai többek közt fogászati kezeléssel, CT és MRI vizsgálati eszközökkel bővülnek majd.

 A továbbiakban lássuk a Manchester United Akadémia bemutatását:

Az Akadémia küldetése:

Dinamikus és kihívásra alkalmas tanulási körülmények megteremtése annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú labdarúgó játékosokat képezzék, akik a Manchester United első csapatában játszanak majd.

Sir Alex Ferguson beszélt az akadémia filozófiájáról:

„Mindenki és minden arra alapul a Unitednál, hogy ne csak egy csapatot, hanem egy egész klubot építsünk fel. Sehol nincs nagyobb ajándék, mint a tehetséges fiatal iskolások gondozása és felfedezése. Ők a jövő sikerének nélkülözhetetlen elemei és a klub elkötelezett abban, hogy biztosítsa az akadémiai toborzást.”

„Szeretnénk hinni, hogy amit teszünk, abban mi vagyunk a legjobbak, de sose vesszük ezt természetesnek és folyamatosan nyomon követjük a fejlődést. Nemrégiben fejeztünk be egy bővítést a carringtoni Trafford Training Complexumban, ami azt hiszem bármilyen létesítménnyel felveszi a versenyt a világon. Az első fázisban fejlődtek fel egy nagy klubhoz méltó fizikai, orvosi és edzés elvárások. Minden korosztály játékosai számára biztosítja a legújabb edzési, gyógyító és rehabilitációs körülményeket."

"A második fázis magába foglal egy nagy fedett területet az U 9-16 éves játékosok számára, egy hatalmas előcsarnokot, ahol a szülők és vendégek jöhetnek össze és egy 80 m x 60 m játékteret. A teljes méretű szabadtéri műfüves pálya szintén készen áll. Elsősorban a legfiatalabbjaink számára készültek ezek a legújabb létesítmények a state-of-the-art felülettel és a legújabb technológiák felhasználásával."

 


 


Brian McClair az Ifjúsági Akadémia igazgatójának véleménye szerint:

"A Manchester United Akadémia biztos és gondoskodó körülményeket biztosít a fiúknak úgy labdarúgóként, mint teljes egyénként fejlődésükben. Szakértői csapatunk, akik között volt profik (ex-pros), edzők, orvosi csapat és egyéb segítő stáb gondoskodnak arról, hogy a fiatal labdarúgók megfeleljenek az oktatási követelményeknek és annak az ajánlásnak, ami a jövő labdarúgóivá válás hosszú hagyományát folytatja a klubnál.

"Profi labdarúgóvá válni nem egy könnyű dolog, de akik a mi akadémiánk útján végigmennek, azoknak biztosítjuk hogy örömüket leljék benne.”

 


Az Akadémia céljai:

A másodlagos cél, játékosok nevelése az első csapat és az akadémia számára. Az akadémiának a klubbal együtt az a végcélja, hogy olyan sztárokat neveljen mint név szerint Giggs, Scholes, Beckham, Butt, Brown, a Neville fivérek, és a fiatal tehetségek Fletcher, Richardson, Rossi, Simpson, Evans és Bradsley, akik lehetőséget kaptak amióta Sir Alex Ferguson a menedzser.

Egyik korosztályban sem tudják pontosan megmondani, melyik gyerek fog eljutni a végcélig, mert a fizikai és szellemi fejlődést igen nehéz megjósolni. Fel tudják ismerni a fiúk tehetségét és megadni annak lehetőséget, hogy első osztályú képzést kapjanak kitűnő körülmények között és versenyeztetést hasonló képességű fiúkkal.

Az elsődleges cél viszont, hogy örömet szerezzen a foci.Az öröm alapvető hozzávalói nélkül a fiúk nem tudnak jól teljesíteni. Cél az, hogy megnőjön a játék szeretete, ezen belül is:
A. tökéletesíteni a technikát és a taktikát,
B. fejleszteni a csapat munkát.

Az akadémiai célkitűzések standardjai, a figyelem, a viselkedés, az instrukciók elfogadása, a csapat játék és az egészséges életmód betartása.

A Manchester United Akadémiájának szigorú törvényei vannak, amit a játékosoknak és szülőknek be kell tartani:

1. Tégy meg mindent, hogy az edzéseken és meccseken pontos légy és jól felkészült.
2. Magatartásod és megjelenésed legyen kiváló az akadémián vagy bárhol máshol.
3. Amilyen keményen csak tudsz, dolgozz úgy edzésen és mérkőzésen, ragadd meg a lehetőségét, hogy a sokféle tevékenység örömöt szerezzen. Mindig figyelj az edződre.
4. Légy udvarias, tisztelettudó, és előzékeny a stáb tagjaihoz és a nézőkhöz.
5. Tartsd be a stáb instrukcióit, mivel ezek azt segítik, hogy az akadémiai tevékenységek teljesen a hasznodra váljanak.
6. Vigyázz a magad és mások épségére és az akadémia létesítményeit is óvd.
7. A sérülések megelőzése érdekében mindenkor a helyes szerelést és felszerelést kell viselni, beleértve a sípcsontvédőt. Minden sérülést/betegséget az akadémia stábjának jelenteni kell.
8. Olvasd az üzenő táblát.
9. Az edzőteret csak a stáb előzetes engedélyével szabad elhagyni.
10. Nem tűrjük a csúnya vagy sértő beszéd, erőszakosság és a rasszizmus semmilyen módját. Szigorú következményeket vonnak maguk után.

 


A Manchester United klubjának szellemiségét Sir Matt Busby szavai jellemzik legjobban:

"A feladat sokkal nagyobb volt annál, mint hogy egy csapatot építsek. A szisztéma amibe belevágtunk, az nem csak egy csapat építésén alapult. Azt akartuk, hogy négy, vagy talán öt olyan csapatott hozzunk létre, amelyek mindegyike elfoglal egy-egy fokot a ranglétrán, egymásra építkeznek, és amelyeknek a csúcsán az első tizenegy áll."

A létesítményben Ryan Giggs és Rio Ferdinand vezet körbe bennünket:

 

 

Az anyagot Tóth "angel" Juditnak köszönhetjük!

Meccs Center
Celta Vigo vs
Manchester United
I Európa-liga Elődöntő 1. forduló
Balaídos
2017. május 04. 21:05
beharangozó hamarosan...
I Arsenal vs
Manchester United
2017. május 07. 17:00
H Manchester United vs
Celta Vigo
2017. május 11. 21:05
I Tottenham Hotspur vs
Manchester United
2017. május 14. 17:30
H Manchester United vs
Crystal Palace
2017. május 21. 16:00
Manchester United vs
Swansea City
1-1 Premier League 35. forduló
Old Trafford
2017. április 30. 13:00

Manchester United 1-1 Swansea City

Csak a "szokásos", vagyis ha tabella hátsó feléből érkezik csapat az Old Traffordra, akkor szinte borítékolható a döntetlen.
0-0 Manchester City vs
Manchester United
2017. április 27. 21:00
0-2 Burnley vs
Manchester United
2017. április 23. 15:15
2-1 Manchester United vs
Anderlecht
2017. április 20. 21:05
2-0 Manchester United vs
Chelsea
2017. április 16. 17:00
Sérültek, Eltiltottak
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Blog ajánló

Játékoskeret

Luis Nani 17

2017. január 31. 21:16

Előző, múltheti blogomban leírtam a véleményem konkrétan a csapatról. A játékrendszerről, Mourinhórol, 1-2 játékost kiemelve. Most megpróbálom egytől-egyig a csapat játékosairól a saját véleményem kifejteni. Természetesen lesz biztos olyan, amiben nem értetek majd velem egyet és kiváncsi vagyok, hogy ti hogyan gondoljátok.  

Múltról, jelenről, jövőről - észrevételeim a csapatról Sir Alex Ferguson után

Luis Nani 17

2017. január 23. 21:05

Utoljára a Watford elleni vereség után próbálkoztam blogot írni. Akkor a fő témám az volt, hogy nem igazán gyakorlunk nyomást az ellenfélre, nem támadunk. Belementem felállásunkba, játékrendszerünkbe. Most lesz téma, ami visszajön, illetve arról szeretnék írni, hogy a Watford elleni vereség óta, milyen változásokat fedeztem fel.

Ajtó-ablak

aftergeri

2017. január 10. 06:57

Három év zárva tartás után, kitárult az Old Traford ajtaja, és belépett rajta egy ismerős alak. Tudtuk ki ő, mert néhányszor volt már a vendégünk, ám ezúttal más minőségben érkezett. Arcán a visszfogott derű, szemében az eltökéltség lángja látszódott. Úgy tűnt, mint aki hosszú ideje erre az antréra készülne. S alig, hogy betoppant, a megnyílt ablakon keresztül újabb társai csatlakoztak, hogy együtt valami egészen nagy dolgoba vágjanak bele.
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek