Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
ManUtdFanatics Fórum
Fórum főoldal ÁLTALÁNOS TÉMÁK Pénzügyek
1
2
3
...
49
Válasz írása csak belépés után lehetséges.
nistelrooy
Elküldve: 2017. augusztus 10. 10:13     |         |    

Glazerék jövő héten kapnak zsebpénzt: kb. 73 millió dollár értékben adnak el részvényeket a tőzsdén. (a klub nem kap ebből a bevételből)

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. augusztus 04. 17:25     |         |    

Neymar cirkusz mellé kontrasztként Mata kezdeményezése.

1% nekik szinte semmi, egy hétköznapi embernek az életét megváltoztathatja.

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. augusztus 04. 10:33     |         |    

Neymar cirkuszhoz a piszkos anyagiakról összefoglaló: 2016 októberében hosszabbított a Barcával 2021-ig évi nettó 15-16 milliós fizetéssel, félévvel később már nem sokat ért az 5 éves szerződés eldöntötték PSG csak várni kellett nyárig, hogy Neymar fater a hét elején besétálhasson a Nou Campba felvenni a hűségbónuszt korábbi megállapodás szerint állítólag ez 26 millió, a hét vége felé Neymer közölte távozni akar. A szerződése szerint ezen a nyáron a kivásárlási ára 222 millió euró, ezt Neymar ügyvédjei letették a La Liga madridi irodájában amit a La Liga nem fogadott el nevetséges módon. Nekik semmi közük és hatalmuk nincs ebben, így az ügyvédek elmentek Barcelonába közvetlenül a klubnak letenni a kivásárlási árat. A Barca keze megkötve, hiszen Neymar távozni akart már tavaly is, állítólag Zahavi révén a Uniteddel is volt kapcsolat (ő korábban Rio Ferdinand ügynöke volt) és Messivel a hűsége miatt lehetett olyan szerződést aláíratni amiben 1 milliárd eurós kivásárlási ár van, Neymar csak olyat írt alá 2016-ban 200 millió, 2017-ben 222 millió, maradék 3 évre ha maradt volna 2021-ig akkor max. 250 millió lett volna a kivásárlási ár. 2020-21 táján ez már egyáltalán nem lett volna elrettentő összeg.

 

Az ügynöke Zahavi közben felvázolta a PSG 5 éves szerződését, évi nettó 30 millió euró. FFP szempontjából ha a PSG tette le a kivásárlási árat, akkor én nem látom játékoseladás nélkül hogyan férjenek bele a szabályba, viszont az UEFA úgyis csak később büntetne nem most, tehát FFP miatt nem lehetett volna megakadályozni a transzfert. Ezért is volt szánalmas a La Liga pampogása. Egyébként valószínűleg a katariak úgy csinálták Neymar 222 millióért a katari VB arca lesz, ő magát vásárolta ki a Barcából és kvázi free agentként írt alá a PSG-hez, ahol így csak a fizetése szerepelne FFP vizsgálatnál. Az meg beleférne nagyjából 65% lenne a fizetés-bevétel arány, és 70% az UEFA ajánlás. A La Liga nevetséges módon próbálta előadni ők védik a spanyol focit, érdekes amikor ugyanezek a katariak a Barca szponzorai voltak akkor nem volt büdös a pénzük. Az üzlet kivásárlási árral, fizetéssel, bónuszokkal, Neymar apjának és Zahavi jutalékával 500 millió eurós üzlet. Mourinho jól mondta tavaly, Pogba hirtelen egész bargain igazolásnak tűnik a 89 millió fonttal és kb. bruttó 290 ezer font heti bérrel. Most pedig azt nyilatkozta nem Neymar 200 millió fontos átigazolása az ügy, hiszen klasszisként megéri hanem ez milyen hatással lesz a többi játékosra több 60-80-100 milliós játékos lesz így, érdekes lesz figyelni a Barca kit és mennyiért tud most igazolni, túl gyors az infláció most a piacon ha egy év alatt megduplázodott a rekord és heti 500 ezer fontot keres nettóban. Nem Kínában, hanem az UEFA égisze alatt. Barca nagyon akarta Verrattit, a PSG átment támadásba. Pár évvel ezelőtt volt hasonló odamondogatás, akkor a Barca Thiago Silvát akarták, mire a sejk közölte akkor ő leteszi Messi kivásárlási árát.

 

Szórakoztató cirkusz. Egyébként szerintem ahogy a Barca leigazolta az nagyobb botrány volt. (hazudott a Barca, ügyészségen derült ki a valós 86 milliós ára, milyen pult alatti összegek, adócsalás, belebukott elnök) Mielőtt a média és a Barca megpróbálná a sztorit jóhiszemű katalánok vs szemét arabok mesévé alakítani.

---------------------------------------------------------------------

SZERK.: a meleg miatt elcsesztem hogy Ronaldonak van 1 milliárdos kivásárlási ára, Messinek csak valami 300 millió alatt, mert róla tudják úgyse megy sehova. Az övé más sztori mint Neymaré.

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. július 12. 11:00     |         |    

Nekem az az érzésem Lindelöf miatt a Jones-Smalling duóból is egyet leépít Mourinho, amennyit panaszkodott a sérüléseikre. Csak azt remélem ha jönne tényleg Perisic, akkor Martialt nem építi le teljesen. Kellenek a kreatív játékosok is. A művészlelkek. Dier is célpont, bár kétlem Levy elengedné nyár elején már nemet mondott Woodwardnak. Visszatérve üzletre, igazából ami ökölszabály mostanában olyan 150-200 milliós költekezés gond nélkül belefér.

 

A túrához pedig emlékeztető: mutv.com 3 euró/hó

Azt jól tették az app és a stream árazásán, hogy mint pl. a Spotify a helyi piacokra szabják. Angoloknak 5 font, nekünk csak 3 euró.

 
2012. Május
MU-sBalu
2012. Év Ördöge
Elküldve: 2017. július 11. 21:48     |         |    
nistelrooy: Elvileg 10 milliót kaptunk érte. Fizetését az Everton állja. Rooney belement a csökkentésbe, neki is ideális hazatér.

Ez nagyon jó lenne. Keane 7 millája, Rooney 10 milla, az máris 17, januárban volt 45milla, menni fog Januzaj mondjuk 8-ért és akkor ez máris 70m font, szóval Lukaku ára majdnem vissza is jött.

 

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. július 11. 18:54     |         |    
Foxx666: Mennyiért adtuk el Rooney-t? Elvileg a fizuját is álljuk még egy évig nem?

Elvileg 10 milliót kaptunk érte. Fizetését az Everton állja. Rooney belement a csökkentésbe, neki is ideális hazatér.

 
Foxx666
Elküldve: 2017. július 10. 00:38     |         |    

Mennyiért adtuk el Rooney-t? Elvileg a fizuját is álljuk még egy évig nem?

 
2012. Május
MU-sBalu
2012. Év Ördöge
Elküldve: 2017. június 20. 20:56     |         |    
nistelrooy: A spanyol adóhivatal vs Jorge Mendes ügyfelek meccsről: Ronaldo kapcsán 15 millió eurót keresnek 2011-2014 között, miközben 6 millió kiegészítést már befizetett. (ahogy 2013-ban Messi is 5 milliót, az adóhivatal kevesellte és mégis bíróságra vitték az ügyet) Az ilyen ügyek összetettek és morálisan mindkét oldal a maga igazát mondja. Természetesen a komplikált image rights téma van a középpontban most is. Ronaldo globális szponzoraitól származó jövedelemre mondhatja Mendes azt nem Spanyolországban kereste, miért fizessen oda erre magas SZJA-t? Ezért cégláncokon át egy offshore adóparadicsomban parkolják azt a pénzt. Esetükben British Virgin Islands. Valószínűleg Mendes minden ügyfelének hasonló sémát alakított ki, hiszen több Mendes ügyfelet vizsgáltak már és most Mourinho is képbe került. A spanyolok a magas jövedelműeknek kedvező Beckham-törvény óta mostanában átestek a ló túloldalára. Június végén dönt az ügyészség megvádolják-e Ronaldot, addig Mendes a médiának bedobta a távozás sztorit, hogy addig se az adóügyről írjanak a lapok. Illetve üzenet Pereznek intézkedjen. Mindenképpen el akarják kerülni bíróság elé kerüljön a dolog.   Mourinho az edzők közül a legjobban használja ki hírnevét, többek közt az Adidas, Hublot, Jaguar, Heineken is reklámszerződést kötött vele. A madridi időszakából most ezek miatt keres rajta a spanyol adóhivatal 3,3 millió eurót. Hiszen Mendes miatt hasonló megoldás lehet nála is mint a játékosoknál.

Akkor ezek szerint szerinted is csak terelés az egész Ronaldo távozna sztori. Mondjuk szerintem is.

Vicces lenne ha ebből kindulva Mendes Mourinho kapcsán is eladva valmai sztorit a médiának, Mourinho is távozni akar majd vagy hogy?:D

 

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. június 20. 17:45     |         |    

A spanyol adóhivatal vs Jorge Mendes ügyfelek meccsről: Ronaldo kapcsán 15 millió eurót keresnek 2011-2014 között, miközben 6 millió kiegészítést már befizetett. (ahogy 2013-ban Messi is 5 milliót, az adóhivatal kevesellte és mégis bíróságra vitték az ügyet) Az ilyen ügyek összetettek és morálisan mindkét oldal a maga igazát mondja. Természetesen a komplikált image rights téma van a középpontban most is. Ronaldo globális szponzoraitól származó jövedelemre mondhatja Mendes azt nem Spanyolországban kereste, miért fizessen oda erre magas SZJA-t? Ezért cégláncokon át egy offshore adóparadicsomban parkolják azt a pénzt. Esetükben British Virgin Islands. Valószínűleg Mendes minden ügyfelének hasonló sémát alakított ki, hiszen több Mendes ügyfelet vizsgáltak már és most Mourinho is képbe került. A spanyolok a magas jövedelműeknek kedvező Beckham-törvény óta mostanában átestek a ló túloldalára. Június végén dönt az ügyészség megvádolják-e Ronaldot, addig Mendes a médiának bedobta a távozás sztorit, hogy addig se az adóügyről írjanak a lapok. Illetve üzenet Pereznek intézkedjen. Mindenképpen el akarják kerülni bíróság elé kerüljön a dolog.

 

Mourinho az edzők közül a legjobban használja ki hírnevét, többek közt az Adidas, Hublot, Jaguar, Heineken is reklámszerződést kötött vele. A madridi időszakából most ezek miatt keres rajta a spanyol adóhivatal 3,3 millió eurót. Hiszen Mendes miatt hasonló megoldás lehet nála is mint a játékosoknál.

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. június 14. 14:32     |         |    
 
nistelrooy
Elküldve: 2017. június 04. 15:19     |         |    

Mai Carrick testimonial bevételét az ő és a klub alapítványa kapja, gyerekek támogatására fordítják. SAF kezdője nosztalgikus jó nézni az ilyen meccseket, Carricknek jó ötlete volt a 2008-as csapatot összehozni:

 

Van der Sar, Brown, Vidic, Ferdinand, Evra, Park, Carrick, Scholes, Fletcher, Giggs, Rooney

 

G. Neville, Silvestre, G. Carrick, Hargreaves, Berbatov, Saha

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. június 01. 18:44     |         |    

Tavalyi adatok, ha klubonként gondoltad:

Serie A

La Liga (Real, Barca 140 millió oszlopot kell nézni)

Bundesligában most indul az új 2017-21 TV ciklus, új elosztási modell, óriási növekedés, szezononként 1,4 milliárd euró ezzel most 4. helyről előreugranak másodiknak, megelőzik a spanyol és olasz ligát értékben. Csapatokra vetítve az első 6 csapat 100-120 millió eurót, az utolsó 60 milliót kap.

Kb. az most a helyzet Pl utcahosszal, németek feljöttek, spanyol, olasz, francia kicsi növekedés, stagnálás. Aztán 2019 nyarától megint a PL lesz a soros egy új rekorddal amikor lejár a jelenlegi szerződés. Néhány fontos piacról (USA, Kína) már most vannak hírek komoly növekedésről.

 
vargas90
Elküldve: 2017. június 01. 17:27     |         |    

Nincs valahol ilyen kifizetési táblázat a többi európai topbajnoksághoz(spanyol, német, olasz) is?

 
Berefk
Elküldve: 2017. június 01. 16:35     |         |    

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. május 31. 11:14     |         |    
 
nistelrooy
Elküldve: 2017. május 27. 14:34     |         |    

Úgy tűnik a FIFA bohócai nem tudtak érdemi ügyet csinálni a Pogba transzferből. Azért a Juventus és Raiola kapnak egy 60 ezer eurós bírságot, hiszen a vizsgálódás alatt a tisztelt bizottsági tagok pusztították a kaviárt, hotelszámla, boríték stb.

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. május 25. 13:25     |         |    

A United és a City közösen egy millió fontot dobtak a manchesteri vészhelyzet alapba. #acityunitedagainsthate

 
Berefk
Elküldve: 2017. május 24. 06:01     |         |    

Most akkor lesz új szponzorunk a következő szezontól a mez ujján lévő felületen? Mert korábban hallottam hogy a PL-ben is engedélyezik.

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. május 22. 22:45     |         |    
 
United7078
Elküldve: 2017. május 07. 18:38     |         |    

Köszönöm.Ezt tudtam,de a United bevételei másak azt is tudom.Mondjuk az nem az amit te levezettél azok nyilván jók.

 

 
Berefk
Elküldve: 2017. május 07. 13:33     |         |    
United7078: Ha netalán nyerünk a döntőben az tényleg annyira más a BL pénzhez képest?Azt olvastam 1/5-e a másikhoz.Nyilván a United bevétele is más ehhez mérten igy.

Bajnokok Ligája 2016/17:

€12.7 millió automatikusan mindd a 32 csapatnak akik bejutnak a csoportkörbe.

€1.5 millió egy győztes mérkőzésért a csoportban, €500,000 egy döntetlenért a csoportban.

€6 millió annak a csapatnak, amelyik bejut a nyolcaddöntőbe.

€6.5 millió annak a csapatnak, amelyik bejut a negyeddöntőbe.

€7.5 millió annak a csapatnak, amelyik bejut az elődöntőbe.

€11 millió a döntő vesztesének.

€15.5 millió a döntő győztesének.


Európa Liga 2016/17:

€2.6 millió automatikusan az összes csapatnak akik bejutnak a csoportkörbe.

€360,000 egy győztes mérkőzésért a csoportban, €120,000 egy döntetlenért a csoportban.

€600,000 annak a csapatnak, amelyik csoportelsőként jut tovább, €300,000 aki másodikként jut tovább.

€500,000 annak a csapatnak, amelyik bejut a legjobb 32 közé.

€750,000 annak a csapatnak, amelyik bejut a nyolcaddöntőbe.

€1 millió annak a csapatnak, amelyik bejut a negyeddöntőbe.

€1.5 millió annak a csapatnak, amelyik bejut az elődöntőbe.

€3.5 millió a döntő vesztesének.

€6.5 millió a döntő győztesének.

 
United7078
Elküldve: 2017. május 07. 12:46     |         |    

Ha netalán nyerünk a döntőben az tényleg annyira más a BL pénzhez képest?Azt olvastam 1/5-e a másikhoz.Nyilván a United bevétele is más ehhez mérten igy.

 
Berefk
Elküldve: 2017. május 07. 10:35     |         |    
nistelrooy: Fogalmam sincs egyáltalán olvassa még valaki ezt a topikot, de a rend kedvéért:   Új globális szponzor az Aladdin Group.   Következő szezontól a PL engedélyezi lehet a mezek jobb ujjára szponzor logót, ahogy például spanyol ligában látni. (a bal oldal marad a PL logónak) Woodward és Arnold már valószínűleg rajta vannak melyik cégnek adják el a helyet évi 10 millióért. :) Nem is muszáj új partner, meglévő is gondolhatja kifizeti az extrát. Például Aon vagy DHL.

Van már valami hír erről az új szponzor felületről? 

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. április 13. 16:40     |         |    

Nem United téma: AC Milan eladva hosszú szappanopera után, a kínai befektetők végre összeszedték a pénzt, bankgaranciát. 740 millió eurót fizettek Berlusconinak. (520 a klub, 220 az adósság átvállalása) Az üzlet sorozatos halasztása miatt az idei szezon működési költségeit még Berlusconi cége állta, ezért még további 90 millió eurót fog kapni.

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. április 07. 21:05     |         |    
 
nistelrooy
Elküldve: 2017. március 22. 08:49     |         |    

Igen, mindenki jól járt. Basti nem ül a lelátón még másfél évig, a Unitednek nem kell a teljes hátralévő bérét kifizetni neki, a Chicagonak pedig nem kellett fizetni a Unitednek.

 

Közben kiderültek a túra ellenfelek:

 

DATE   OPPOSITION   VENUE   KICK-OFF
Sat 15 July   LA Galaxy   StubHub Stadium, Carson   TBC
Mon 17 July   Real Salt Lake  

Rio Tinto Stadium, Salt Lake

  TBC
Thurs 20 July   Manchester City   TBC   TBC
Sun 23 July   Real Madrid   Levi’s stadium, Santa Clara   TBC
Wed 26 July   Barcelona  

FedEx Field, Washington, D.C.

  TBC
 
 
2012. Május
MU-sBalu
2012. Év Ördöge
Elküldve: 2017. március 21. 22:17     |         |    
nistelrooy: Kicsit meglepődtem, hogy Chicago lett Schweinsteigernek. Nincs ott más neves játékos. Inkább New York és Los Angeles ahova a híres játékosok szoktak menni. Lehet nem volt más ajánlata, jobb azért nem Kínába ment bohóckodni. Amennyit kihagyott és nyáron 33 lesz, jó lesz neki ez az MLS ajánlat. 4,5 millió dollárt fog keresni.   Nem kért érte pénzt a United, ami jelezheti közösen valószínűleg minimális kompenzációval felbontotta a szerződését. A videóüzenete Twitteren klassz volt a felemás helyzete ellenére mosolyogva a kupát és a szurkolókat emelte ki. WAG fronton is nagy veszteség. Viel Glück Basti!   3 távozó, ha nyáron Rooney is távozik a megcsappant játéklehetősége miatt, és vannak még jegelt emberek, már sztárkategóriás bérkeretet szabadít fel Mourinho a lehetséges új igazolásainak.

Ígyy akkor nem kellett valószínűleg kifizetni Schweinstiegernek a hátralévő bérét? Csak, mert úgy emlékszem ilyenkor, mikor felbontják a szerződést akkor ki szokták fizetni a hátra lévő fizut.

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. március 21. 19:12     |         |    

Kicsit meglepődtem, hogy Chicago lett Schweinsteigernek. Nincs ott más neves játékos. Inkább New York és Los Angeles ahova a híres játékosok szoktak menni. Lehet nem volt más ajánlata, jobb azért nem Kínába ment bohóckodni. Amennyit kihagyott és nyáron 33 lesz, jó lesz neki ez az MLS ajánlat. 4,5 millió dollárt fog keresni.

 

Nem kért érte pénzt a United, ami jelezheti közösen valószínűleg minimális kompenzációval felbontotta a szerződését. A videóüzenete Twitteren klassz volt a felemás helyzete ellenére mosolyogva a kupát és a szurkolókat emelte ki. WAG fronton is nagy veszteség. Viel Glück Basti!

 

3 távozó, ha nyáron Rooney is távozik a megcsappant játéklehetősége miatt, és vannak még jegelt emberek, már sztárkategóriás bérkeretet szabadít fel Mourinho a lehetséges új igazolásainak.

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. március 20. 22:42     |         |    

Csak formaság: május 8-án szavaznak Washingtonban a részvényesek az éves gyűlésen a Manchester United plc "új" igazgatótanácsáról. Ezt évente el kell játszani, természetesen a meglévő igazgatók önmagukat jelölik és mint többségi tulajdonosok Glazerék megszavazzák. Tehát a board: hat Glazer testvér, Woodward és Arnold, valamint három független igazgató.

 

(ez a céges board, nem keverendő a klub igazgatótanácsával amiben Fergie, Gill, Sir Bobby igazgatók, nekik nincs tényleges hatalmuk)

 
nistelrooy
Elküldve: 2017. március 20. 16:13     |         |    

Most inkább a 2015 értéket mondom, mert a tavalyi Van Gaal miatt rövidre szabott és ráadásul időjárással rosszul járt kínai túra nem szokásos példa. Szóval a 2015 nyári USA túra 4 meccsel 9,5 millió font direkt bevételt jelentett, plusz még a kapcsolódó szponzori bevételek. (például az Aon amit amúgy ad pénzt a klubnak abban az edzőközpont, edzőmez, biztosítás üzlet mellett a túrák névjogáért is fizetett)

 
   Pénzügyek
ATijs
  üzenet küldése
Megnyitva: 2011. július 17. 19:17

A Klubbal kapcsolatos pénzügyi hírek, információk!

 
1
2
3
...
49
Facebook
Legfrissebb híreink

2017. augusztus 22. 09:40

Mata blogja: Ez csak a kezdet, de milyen jó!

2017. augusztus 21. 21:22

Átigazolás Center - az utolsó roham

2017. augusztus 21. 19:12

Shaw és Young a tartalékoknál játszhat

2017. augusztus 21. 17:49

Martial: Pogba a világ legjobbja lehet

Tabellák

Premier League 2017/18

  Csapat M GK P
 
1. Manchester United 1 +4 3
2. Huddersfield Town 1 +3 3
3. Manchester City 1 +2 3
4. Tottenham Hotspur 1 +2 3
5. Arsenal 1 +1 3
6. Burnley 1 +1 3
7. Everton 1 +1 3
8. West Bromwich Albion 1 +1 3
9. Watford 1 0 1
10. Liverpool 1 0 1
11. Southampton 1 0 1
12. Swansea City 1 0 1
13. Leicester City 1 -1 0
14. Chelsea 1 -1 0
15. Bournemouth 1 -1 0
16. Stoke City 1 -1 0
17. Brighton and Hove Albion 1 -2 0
 
18. Newcastle United 1 -2 0
19. Crystal Palace 1 -3 0
20. West Ham United 1 -4 0
Meccs Center
Manchester United vs
Leicester City
H Premier League 3. forduló
Old Trafford
2017. augusztus 26. 18:30
beharangozó hamarosan...
Swansea City vs
Manchester United
0-4 Premier League 2. forduló
Liberty Stadium
2017. augusztus 19. 13:30

Swansea City 0-4 Manchester United

Nehezen indult, nagyon nehezen folytatódott, de könnyű vége lett a Hattyúk elleni összecsapásnak.
4-0 Manchester United vs
West Ham United
2017. augusztus 13. 17:00
2-1 Real Madrid vs
Manchester United
2017. augusztus 08. 20:45
1-2 Sampdoria vs
Manchester United
2017. augusztus 02. 20:45
0-3 Valerenga vs
Manchester United
2017. július 30. 19:00
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek