Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
ManUtdFanatics Fórum
Fórum főoldal ÁLTALÁNOS TÉMÁK Játékosok, edzők
1
2
3
...
446
Válasz írása csak belépés után lehetséges.
2012. Május
MU-sBalu
2012. Év Ördöge
Elküldve: 2017. április 28. 23:02     |         |    

Egyébként szerintem sok United drukker azért is mondja azt, hgoy keveset rotál Mourinho, mert Fergie kifejezetten sokat rotált az utolsó éveiben és ehhez hozzászoktunk. Csak hát egyrészt ennek Fergie mestere volt, egy edző sem tudja ezt úgy csinálni, mint ő. Ő kb. egyszerre figyelembe vette az adott játékosai formáját, közelmúlt beli teljesítményeit, az ellenfél taktikáját, az adott meccsre kitalált taktikát, a játékosok fáradtságát, a mentális állapotukat, meg azt, hogy mindenki aránylag sok lehetőséget kapjon ahhoz képest, hogy menynire fontos tagja a csapatnak vagy menynire viseli a padozást, ilyesmi. Gyakorlatilag mindent figyelembe tudott venni.

Na meg neki jobban is megvolt a lehetősége a rotálásra. Ő soha nem volt veszélyben, őt nem támadta meg a sajtó ha mondjuk kiállt totál fiatalokkal a ligakupoában és kiesett.

Idén pl. a ligakupa győzelmünket már sok MU szurkoló is elfelejti sajnos, de ha Mourinho kikküldött volan egy fiatalokkal teli csapatot mondjuk a WHU ellen a 3. ligakupa meccsen és kiestünk volna, akkor ő folyamatosan kapná a kritikát ezért. Idén óriási eredménykényszerben is van. Na meg tényleg más edzők sem akkora rotálók. Wenger sosem tudott rotálni, ha rotál akkor meg nem tudják még annyira sem hozni a meccseket. Mourinho régen mikor kevesebbet rotált, akkor is csak megnyert minden országban ahol dolgozott minimum 1 bajnoki címet, 2 BL-t, FA kupát, olasz kupát, spanyol kupát stb.

Conte is alig rotál idén a Chelseanél, a PL-t és az FA kupát végignyomják ugyanazzal a 11-13 játékossal.

Na meg tényleg Fergienél is volt 1-2 játékos, aki túl volt terhelve, főleg a már említett Evra, aki több szezonban is 50-60 mecsceket játszott végig.

Ahogy leírtam lejjebb néha én is várnék kicsit több pihentetést Mourinhotól, az említett Saint Etiene 2. meccs például vagy mikor aránylag magabiztos előnynél nem a fáradt játékosokat cseréli le, hanem a sémája alapján a szélsőket, támadó középpályásokat. Eezt levéve viszont nálunk tényleg elég jól rotál.

 

 
vargas90
Elküldve: 2017. április 28. 22:51     |         |    

No team has created more chances (98) from inside the penalty area than in the PL this season [squawka]

 

Mourinho öli a focit.

 
vargas90
Elküldve: 2017. április 28. 22:45     |         |    
Nugo: Nem tudom ti mit néztek, de nálunk igenis rotál. Ebben a szezonban eddig 56 meccset játszottunk. Pogba az egyedüli, aki talán túl sokat játszik, a többiek teljesen vállalható számnál tartanak. Pogba sérüléséről tehet Mou ez igaz, de a többiről nem. Jó lenne utánanézni statoknak mielőtt itt légből kapott "tényekkel" dobálóztok: http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Features/2016/Aug/appearances-and-goals-for-manchester-united-squad-2016-17.aspx

Végre valaki észrevette és nem csak a szokásos "Mourinho nem rotál" mantrát nyomja. Pacsi.

Pogba tényleg sokat játszik, de még Fergienél is volt olyan játékos, akit szinte egyáltalán nem pihentetett, pl. Evra.

Egyébként meg tavaly Blind és Smalling bőven többet játszott, mint idén Pogba. 3 meccs múlva(akkor leszünk egálban a tavalyi szezonnal meccsszámban) leírom a statokat.

 
2012. Május
MU-sBalu
2012. Év Ördöge
Elküldve: 2017. április 28. 22:07     |         |    
Nugo: Mintha korábban olvastam volna tőled (is) ilyet. De akkor bocsi, amiért indokolatlanul betámadtalak :D

Na jó, néha nem értettem, hogy miért nem cserél le stabil előnyben 1-1 fáradtabb játékost, vagy miért kezdeti őket, szóval egy kicsit igazad van, de alapvetően én elismerem, hogy nlunk bőven rotál és sokat fejlődött ebben. A Herrera, Pogba, Ibra hármast elvéve összességében jól rotál, annyi néha szerintem cserélhetne le fáradtabb embereket. A Saint Etienne ellen pl. nem értettem minek kellett a visszavágón a full alap kezdőt játszatni, mikor 3 gólos előnyünk volt egy francia középcsapat ellen. Hasonló, hogy a Burnley ellen 2-0-nál egy már a meccset kicsit feladó Burnley ellen miértn em cserélte le Pogbát és Baillyt mondjuk a 80. perc körül. Az a 10-13 perc is számíthatott volna. Ilyesmik néha nem tetszenek, ezeket tényleg leírom, de amúgy nálunk összességében tényleg sokkal jobabn rotál, mint a korábbi csapatainál.

 

 

 
Nugo
Elküldve: 2017. április 28. 22:01     |         |    
MU-sBalu: Hol mondtam én, hogy nálunk nem rotál? Én ezt sosem mondtam, sokszor pont írom itt az oldalon, hogy nálunk sokkal jobban rotál, mint más csapatainál. Azt írtam, hogy más csapatainál azért is nem kellett annyira rotálnia, mivel ott nagyon kvés volt a sérültje, nálunk meg március óta sok van. Nálunk szerintem is bőven rotál, csak Pogba, Herrera és Ibra vannak túljátszatva, Ibra már nyilvánvalóan nem számít persze, mert kidőlt

Mintha korábban olvastam volna tőled (is) ilyet. De akkor bocsi, amiért indokolatlanul betámadtalak :D

 
2012. Május
MU-sBalu
2012. Év Ördöge
Elküldve: 2017. április 28. 21:59     |         |    
Nugo: Nem tudom ti mit néztek, de nálunk igenis rotál. Ebben a szezonban eddig 56 meccset játszottunk. Pogba az egyedüli, aki talán túl sokat játszik, a többiek teljesen vállalható számnál tartanak. Pogba sérüléséről tehet Mou ez igaz, de a többiről nem. Jó lenne utánanézni statoknak mielőtt itt légből kapott "tényekkel" dobálóztok: http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Features/2016/Aug/appearances-and-goals-for-manchester-united-squad-2016-17.aspx

Hol mondtam én, hogy nálunk nem rotál? Én ezt sosem mondtam, sokszor pont írom itt az oldalon, hogy nálunk sokkal jobban rotál, mint más csapatainál. Azt írtam, hogy más csapatainál azért is nem kellett annyira rotálnia, mivel ott nagyon kvés volt a sérültje, nálunk meg március óta sok van.

Nálunk szerintem is bőven rotál, csak Pogba, Herrera és Ibra vannak túljátszatva, Ibra már nyilvánvalóan nem számít persze, mert kidőlt

 
Nugo
Elküldve: 2017. április 28. 21:48     |         |    
MU-sBalu: Ez azért nem stimmel, mert Mourinhonak alig volt sérültje a 2 Chelseas időszkaában, ahogy nálunk is alig volt márciusig. Azért is használt a legtöbb csapatánlá csak 12-14 embert, mert a sérülések miatt sem nagyon kellett rotálni, mivel alig voltak. Az alapembereivel nyomta végig a szezonokat, ami valamennyire érthető. Na meg a ligakupában pl.  Chelseanél is áltlaában az első pár meccsen a fiataloakt játszatta, mondjuk nálunk pont kevésbé. Conte sem nagyon használ 13 játékosnál többet, mivel nem nagyo nvan sérültje, meg meccsük is kevés. Most Mourinho épp nem tudja még a B csapatát sem összerakni igazából, mert a fél keretlesérült.  

Nem tudom ti mit néztek, de nálunk igenis rotál. Ebben a szezonban eddig 56 meccset játszottunk. Pogba az egyedüli, aki talán túl sokat játszik, a többiek teljesen vállalható számnál tartanak. Pogba sérüléséről tehet Mou ez igaz, de a többiről nem. Jó lenne utánanézni statoknak mielőtt itt légből kapott "tényekkel" dobálóztok: http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Features/2016/Aug/appearances-and-goals-for-manchester-united-squad-2016-17.aspx

 
2012. Május
MU-sBalu
2012. Év Ördöge
Elküldve: 2017. április 28. 20:15     |         |    
junajted: Mourinhónak ez már megszokott helyzet, hiszen  a chelsea-s időszakában  13-14 futballistát játszatott folyton, alig pihentette a kezdőket, teljesen mindegy, hogy kupameccset vagy épp bajnokit kellett játszania a csapatnak.

Ez azért nem stimmel, mert Mourinhonak alig volt sérültje a 2 Chelseas időszkaában, ahogy nálunk is alig volt márciusig. Azért is használt a legtöbb csapatánlá csak 12-14 embert, mert a sérülések miatt sem nagyon kellett rotálni, mivel alig voltak. Az alapembereivel nyomta végig a szezonokat, ami valamennyire érthető. Na meg a ligakupában pl.  Chelseanél is áltlaában az első pár meccsen a fiataloakt játszatta, mondjuk nálunk pont kevésbé.

Conte sem nagyon használ 13 játékosnál többet, mivel nem nagyo nvan sérültje, meg meccsük is kevés.

Most Mourinho épp nem tudja még a B csapatát sem összerakni igazából, mert a fél keretlesérült.

 

 
junajted
Elküldve: 2017. április 28. 19:35     |         |    

Fellanak 3 meccs eltiltás. A nagy szinész Augeronak is köszönve, Fella pedig visszafoghatta volna magát.

 
junajted
Elküldve: 2017. április 28. 19:25     |         |    
vargas90: Pogba vasárnap sem lesz, valószínűleg a Celta ellen már játszhat. Mata közel a visszatéréshez.   14 bevethető felnőtt játékosunk maradt.

Mourinhónak ez már megszokott helyzet, hiszen  a chelsea-s időszakában  13-14 futballistát játszatott folyton, alig pihentette a kezdőket, teljesen mindegy, hogy kupameccset vagy épp bajnokit kellett játszania a csapatnak.

 
lusanszkig
Elküldve: 2017. április 28. 16:10     |         |    

Talán nem is baj, jól fog jönni a Celta ellen egy picit jobban kipihent Pogba. Hétvégén viszont el kell gondolkodni hogy Herrerat pihenteted vagy Carricket, hisz max Rooneyt lehet oda berakni. Előbbi azért fáradt mert végigtolta a szezont 120%-on, utóbbi pedig a kora miatt nem bír már annyit, fasza helyzet..

 
vargas90
Elküldve: 2017. április 28. 14:50     |         |    

Pogba vasárnap sem lesz, valószínűleg a Celta ellen már játszhat. Mata közel a visszatéréshez.

 

14 bevethető felnőtt játékosunk maradt.

 
lusanszkig
Elküldve: 2017. április 28. 13:36     |         |    
ecpeti: Nem értem h megint miért kell rászállni annyira Fellára, nem védem h lefejelte agueirót, piros volt, DE nem lett belőle baj, és ami még fontosabb kicsit hiányzik ez a mentalitás a csapatból. Nem azt akarom h mindenkit fejelgessenek le a játékosok, de egy bajnok csapatnak égnie kell mindig, idén ennyivel jobb a Chelsea a többinél, rohadtul motiváltak és rápörögnek a meccsekre. Plusz ugye fele ennyien nem lennének kiakadva ha nem Fella csinálta volna, hanem mondjuk Rojo, vagy Zlatan akiknél egy ilyen simán benne lehetne még. Amúgy értékes 1 pont ez, ha az Arsenalt verjük meglesz a 4.hely, a Spurstől valahogy nem félek, szerintem addigra már eldől a sorsuk és belefognak szarni az egészbe.
Már nincs ilyen hogy ha az Arsenalt megverjuk. Hétvégén a 18as keret összeállítása is nehézkes már, annyi a sérült. Vasárnap még valahogy be kell húzni foleg hogy azért nem kene leegni egy kieső jelölttel szemben meg nem ellenük szakadjon meg a veretlenségi sorozat de ra egy hétre már nem szabad nyomatni az alap embereket, kivéve ha csütörtökön 2-3 góllal megver minket a Celta de azért az erősen kétlem. Ott golt kell rugni, egyet mindenképp és utána mehet a busz és ha meg 1-1 is várjuk a második meccset akkor is el kell engedni a PL-t a faszba. Persze benne van a pakliban hogy pl a döntőt elbukik hisz egy meccsen bármi lehet nincs javítási lehetőség ezért azt mondaná az ember hogy tartsuk magunkat mindkét fronton mert akkor több az esely, DE kevés az épen maradt játékos és már akik maradtak is kezdik az utolsokat rúgni, és így egészen más a helyzet, sokkal rosszabbak az esélyeink ha mindkét fronton küzdünk.
 
vargas90
Elküldve: 2017. április 28. 11:25     |         |    

Na ő se játszik már idén.

 
ecpeti
Elküldve: 2017. április 28. 09:13     |         |    

Nem értem h megint miért kell rászállni annyira Fellára, nem védem h lefejelte agueirót, piros volt, DE nem lett belőle baj, és ami még fontosabb kicsit hiányzik ez a mentalitás a csapatból. Nem azt akarom h mindenkit fejelgessenek le a játékosok, de egy bajnok csapatnak égnie kell mindig, idén ennyivel jobb a Chelsea a többinél, rohadtul motiváltak és rápörögnek a meccsekre. Plusz ugye fele ennyien nem lennének kiakadva ha nem Fella csinálta volna, hanem mondjuk Rojo, vagy Zlatan akiknél egy ilyen simán benne lehetne még. Amúgy értékes 1 pont ez, ha az Arsenalt verjük meglesz a 4.hely, a Spurstől valahogy nem félek, szerintem addigra már eldől a sorsuk és belefognak szarni az egészbe.

 
Ahsoka
Elküldve: 2017. április 28. 07:22     |         |    
vargas90: Mourinho azt mondta Fosu sérülése súlyos.

Na akkor Ő is egy "remek" felépítésű játékos lehet... Belesérült a heti 5 percbe? Jones 2.0 sad

 
vargas90
Elküldve: 2017. április 28. 01:13     |         |    

Mourinho azt mondta Fosu sérülése súlyos.

 
2012. Május
MU-sBalu
2012. Év Ördöge
Elküldve: 2017. április 27. 23:47     |         |    

Hétvégén egy a kiesés elől menekülő valószínűleg buszozást tervező csapatot fogadunk. Szerintem most kéne Mourinhonak elkezdenie az EL-re koncentrálni inkább. Az elmúlt hetek jó eredményeivel visszajött az esély a 4. helyre, de közben a keretünk lassan elfogy. Középhátvédünk Bailly van meg Blind, Bailly hetek óta folyamatosan heti 2 meccset nyom szét van hajtva.

A középpályánk is kb. elfogyott, van az amúgy sokat játszó Herrera, meg a mostnaában elég sokat játszó 36 éves Carrick. Pogba talán visszatér.

LVG-nek bejött 1-1 meccsen a fiatalok bevetése. Tudom Mourinho nem szereti ezt, de most rávehetné magát. Tuanzebe, meg akár még 1-2 fiatalt is használhatna, nem ismerek igazából mást.

 

 
lusanszkig
Elküldve: 2017. április 27. 23:37     |         |    

Fosu megsérült az utolsó percekben, így ő is csatlakozott a Jones, Smalling, Rojo, Mata, Ibra névsorhoz, és akkor Fella 3 meccs off a bajnokságban és még Pogba és kérdéses. Kurva egyszerű a képlet, a hétvégén még valahogy be kell húzni. A támadó szekcióban még variációs lehetőség, a kp-n már nem maradt, a védelem is mégjobban megfogyatkozott Fosu kidőlésével is. 

 

Csütörtökön ha számunkra jó eredmény születik akkor hétvégén az Arsenal ellen már el kell engedni a faszba az egészet, mert akkor az EL-ben a visszavágót és a döntőt kegyetlenül be kell húzni...

 
tibi94
Elküldve: 2017. április 26. 15:32     |         |    

Pogba nem játszik a City ellen, Mou az imént mondta, hogy nem elég fitt a játékhoz, Herrera szerencsére igen.

 
Dave90
Elküldve: 2017. április 26. 14:32     |         |    
Total55: http://www.squawka.com/comparison-matrix#premier_league/2016/2017 Jó kis oldal.... 

kevesebb meccs alatt jelentösen több key passes és chance created. látszik a statisztikán is, hogy nem csak passzolgatunk értelmetlenül, hanem gyorsan próbálunk gólra menni. már most több gólt rugtunk mint tavaly és úgy néz ki kevesebbet is fogunk kapni. kevesebbet is védett idén a kapusunk mint tavaly. hát látszik a fejlödés, már csak a helyzetkihasználást kéne javitani. majd jövöre. :)

 
Total55
Elküldve: 2017. április 25. 15:40     |         |    

http://www.squawka.com/comparison-matrix#premier_league/2016/2017

Jó kis oldal.... 

 
wierra
Elküldve: 2017. április 25. 12:34     |         |    

Az isteni  Zlatant csütörtökön műti Dr. Freddy H. Fu Pittsburgh-ben.

Sok sikert doki, kitartást Zlatan!

 
Dave90
Elküldve: 2017. április 24. 21:35     |         |    
matrix: Elülső keresztszalag szakadása volt a bal térdében, 6 hónapot kellett kihagynia.  

köszi. :)

 
matrix
Elküldve: 2017. április 24. 20:44     |         |    
Dave90: egy ilyen sérülés után, az nem szempont, hogy decemberre vagy januárra kipihent lesz. lehet a sérülése után csak szenvedni fog a pályán évekig, de az nem fog beleférni már a karrierjébe. lásd falcao. egy gólgép volt a csávó, aztán elvitte a monaco, ott lesérült. felépülése után idejött hozzánk kölcsönbe és bár szimpatikus volt nekem, mert hajtott, de 2 méterről se tudta eltalálni a kaput. aztán utána szezonba elvitte a chelsea kölcsönbe. ott is csak szenvedett. most talált magára újra ebben a szezonban. nem tudom milyen sérülése volt és nem is akarok utána nézni, annyit tudok, hogy súlyos volt és 2 szezonon át szenvedett utána. ibra sérülése nagyon súlyos és neki nincs 2 éve, hogy magára találjon.

Elülső keresztszalag szakadása volt a bal térdében, 6 hónapot kellett kihagynia.
 

 
Dave90
Elküldve: 2017. április 24. 14:23     |         |    
Bragon: Lehetett tudni ,hogy nem így fogja befejezni.Ha úgy dönt, hogy marad a MU-nál ,még akár jól is járhatunk,a nagy decemberi-januári hajtásra kaphatunk egy teljesen kipihent Ibrát.Persze ettől még támadót kell igazolni, de nem hiszem hogy a csatárposztra, inkább a csatár mögötti 3 poziciót kell tovább erősíteni.

egy ilyen sérülés után, az nem szempont, hogy decemberre vagy januárra kipihent lesz. lehet a sérülése után csak szenvedni fog a pályán évekig, de az nem fog beleférni már a karrierjébe. lásd falcao. egy gólgép volt a csávó, aztán elvitte a monaco, ott lesérült. felépülése után idejött hozzánk kölcsönbe és bár szimpatikus volt nekem, mert hajtott, de 2 méterről se tudta eltalálni a kaput. aztán utána szezonba elvitte a chelsea kölcsönbe. ott is csak szenvedett. most talált magára újra ebben a szezonban. nem tudom milyen sérülése volt és nem is akarok utána nézni, annyit tudok, hogy súlyos volt és 2 szezonon át szenvedett utána. ibra sérülése nagyon súlyos és neki nincs 2 éve, hogy magára találjon.

 
Bragon
Elküldve: 2017. április 24. 12:45     |         |    
vargas90: First of all, thank you for all the support and love. Its no news I got injured so I will be out of fotball for a while. I will go through this like everythings else and come back even stronger. So far I played with one leg so it shouldn't be any problem. One thing is for sure, I decide when its time to stop and nothing else. Giving up is not an option. See you soon IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) által megosztott bejegyzés, 2017. Ápr 23., 14:54 PDT

Lehetett tudni ,hogy nem így fogja befejezni.Ha úgy dönt, hogy marad a MU-nál ,még akár jól is járhatunk,a nagy decemberi-januári hajtásra kaphatunk egy teljesen kipihent Ibrát.Persze ettől még támadót kell igazolni, de nem hiszem hogy a csatárposztra, inkább a csatár mögötti 3 poziciót kell tovább erősíteni.

 
vargas90
 
mbacsi
Elküldve: 2017. április 23. 13:50     |         |    
vargas90: Mivel júniusban lejár a szerződése és esélyes hogy januárig off, hülyeség lenne most +1 évvel kitoldani. Nincs értelme heti 2-3 kilót fizetni neki. Az viszont a minimum a klub részéről, hogy megengedjük, hogy nálunk végezze a rehabilitációt, akkor is ha nem lép már többet pályára nálunk. Ez alap. Aztán ha januárban úgy állnak a dolgok, akár kaphat is egy fél éves szerződést.

ezt tudom adni,egyetértünk...

 
vargas90
Elküldve: 2017. április 23. 13:44     |         |    

Mivel júniusban lejár a szerződése és esélyes hogy januárig off, hülyeség lenne most +1 évvel kitoldani. Nincs értelme heti 2-3 kilót fizetni neki. Az viszont a minimum a klub részéről, hogy megengedjük, hogy nálunk végezze a rehabilitációt, akkor is ha nem lép már többet pályára nálunk. Ez alap. Aztán ha januárban úgy állnak a dolgok, akár kaphat is egy fél éves szerződést.

 
   Játékosok, edzők
bobbybinary
  üzenet küldése
Megnyitva: 2011. július 16. 13:16

Játékosok, edzők 

 
1
2
3
...
446
Facebook
Legfrissebb híreink

2017. április 28. 18:15

Mourinho már a következő szezonra tervez

2017. április 28. 16:36

Carrick: Most jobb helyzetben vagyunk

2017. április 28. 15:05

Csapathírek a Swansea meccs előtt

2017. április 28. 09:29

Fosu-Mensah is feliratkozott a sérültek közé

Tabellák

Premier League 2016/17

  Csapat M GK P
 
1. Chelsea 32 +38 75
2. Tottenham Hotspur 32 +46 71
3. Liverpool 33 +29 66
4. Manchester City 32 +28 64
5. Manchester United 31 +24 60
6. Arsenal 31 +23 57
7. Everton 33 +23 57
8. West Bromwich Albion 33 -3 44
9. Southampton 31 -3 40
10. Watford 32 -15 40
11. Stoke City 33 -11 39
12. Leicester City 32 -12 37
13. West Ham United 33 -15 37
14. Burnley 33 -14 36
15. Crystal Palace 32 -8 35
16. Bournemouth 33 -18 35
17. Hull City 33 -33 30
 
18. Swansea City 33 -31 28
19. Middlesbrough 32 -16 24
20. Sunderland 32 -32 21
Meccs Center
Manchester United vs
Swansea City
H Premier League 35. forduló
Old Trafford
2017. április 30. 13:00
beharangozó hamarosan...
I Celta Vigo vs
Manchester United
2017. május 04. 21:05
I Arsenal vs
Manchester United
2017. május 07. 17:00
H Manchester United vs
Celta Vigo
2017. május 11. 21:05
I Tottenham Hotspur vs
Manchester United
2017. május 14. 17:30
Manchester City vs
Manchester United
0-0 Premier League 26. forduló
Etihad Stadium
2017. április 27. 21:00

Manchester City 0-0 Manchester United

Értékes egy pont, kifejezetten ocsmány játékkal összehozva.
0-2 Burnley vs
Manchester United
2017. április 23. 15:15
2-1 Manchester United vs
Anderlecht
2017. április 20. 21:05
2-0 Manchester United vs
Chelsea
2017. április 16. 17:00
1-1 Anderlecht vs
Manchester United
2017. április 13. 21:05
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek