Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
ManUtdFanatics Blog

Ajtó-ablak

aftergeri

2017. január 10. 06:57Három év zárva tartás után, kitárult az Old Traford ajtaja, és belépett rajta egy ismerős alak. Tudtuk ki ő, mert néhányszor volt már a vendégünk, ám ezúttal más minőségben érkezett. Arcán a visszfogott derű, szemében az eltökéltség lángja látszódott. Úgy tűnt, mint aki hosszú ideje erre az antréra készülne. S alig, hogy betoppant, a megnyílt ablakon keresztül újabb társai csatlakoztak, hogy együtt valami egészen nagy dolgoba vágjanak bele.Az új év valaminek a kezdete, s egyben valaminek a közepe is. A futball szezon januárban fél távhoz érkezik, a szurkoló pedig úgy érzi érdemes néhány mondattal értékelni az elmúlt hónapok sűrű történéseit, különösen a hangulatjavító "decemberi ajándékok" tekintetében.

 

José Mourinho közel fél éve vette át az elmúlt esztendőkben romokban lévő Manchester Unitedet. Ez idő alatt a 31 lejátszott mérkőzésből a vörös ördögök 20 összecsapást megnyertek, 6ot hoztak döntetlenre és 5ször szenvedtek vereséget. (64,5% os győzelmi mutató) Mindenképpen fontos megemlíteni, hogy a United egyelőre még minden fronton versenyben van, ezzel egyedülállónak mondhatja magát a többi angol klubcsapattal szemben. Az esély tehát megvan arra, hogy az MU idén is trófeával/trófeákkal gazdagodjon az idény végén. Ám akad egy ennél is jelentősebb aspektus, amelyet látva, olykor nyitva marad a szurkoló szája, s ez egyben olyan érzéssel töltheti el az embert, mintha már is nyertünk volna valamit. Ez a szelete  pedig nem más a tortának, mint maga a játék, valamint annak minden szépsége. 

 

Ugyan a 6 hónap során voltak mélypontok, olykor lélektelen momentumok, az összességében mégis elmondható, hogy sokkal nagyobb élmény Mourinho Unitedjét nézni, mint előző két kollégája csapatait. Végre vannak helyzetek, kapuralövések, pazar megmozdulások, zseniális egyérintők, veszélyes kontrák.  akad skorpió gól, kungfus mozdulat, Pogboom, és egy kis Dab celebration is. Úgy fest Joneshoz előbb jött a Miki és kapott egy új immunrendszert, hozzá pedig két friss lábat. (Kopp-Klopp.) Emellett egyre édesebb a Baillys likőr, egyre pörgősebb az örmény-tangó, a középpályán üde időszámítás a Herr-Éra, és Rash továbbra is Ford autó gyorsaságával száguldozik. Aztán meg, azt hinné az ember egyes lövésekből, hogy gól lesz, De Gea áll a kapuban. Az is jól látszik, hogy Carrick még mindig úgy köti össze a pontokat, mint óvodás a rajzfüzetben és Rooney is betudja még rúgni. Reméljük a Poolnak a 250.et is.

 

A minap az egyik ismerősömmel beszéltem a Boro meccsről, és, mint kiderült, ő abban hitben élt, hogy az MU elbukta azt a mérkőzést, mert úgy a 80. perc körül elindult a szilveszteri bulira, az összefoglalókat pedig nem sikerült pótolnia. Csak lemaradtál egy Fergi-time-hoz hasonló fordításról - feleltem mosolyogva.

 

Végre egy érzés a régiből,  ami közben mégis új, s bízom benne, hogy tartós változás szele fúj. Mindössze egyetlen dolog van hátra, szurkolni a csapatnak, hogy haladjon tovább a megkezdett úton és előbb utóbb bemegy majd az a megannyi ajtó-ablak.

Megosztás:
Megosztom IWIW-en Megosztom a Twitteren! Megosztom Facebook-onHozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Hozzászólások:
frissítés
1
frissítés
1
Meccs Center
Manchester United vs
West Bromwich Albion
H Premier League 30. forduló
Old Trafford
2017. április 01. 16:00
beharangozó hamarosan...
H Manchester United vs
Everton
2017. április 04. 21:00
I Sunderland vs
Manchester United
2017. április 09. 14:30
I Anderlecht vs
Manchester United
2017. április 13. 21:05
H Manchester United vs
Chelsea
2017. április 16. 17:00
Middlesbrough vs
Manchester United
1-3 Premier League 28. forduló
Riverside Stadium
2017. március 19. 13:00

Middlesbrough 1-3 Manchester United

A Vörös Ördögök talán a vártnál könnyebben zsebelték be a 3 pontot, ezzel pedig feljöttek az ötödik helyre, előzve az Arsenalt.
1-0 Manchester United vs
FC Rostov
2017. március 16. 21:05
1-0 Chelsea vs
Manchester United
2017. március 13. 20:45
1-1 FC Rostov vs
Manchester United
2017. március 09. 19:00
1-1 Manchester United vs
Bournemouth
2017. március 04. 13:30
Sérültek, Eltiltottak
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Blog ajánló

Játékoskeret

Luis Nani 17

2017. január 31. 21:16

Előző, múltheti blogomban leírtam a véleményem konkrétan a csapatról. A játékrendszerről, Mourinhórol, 1-2 játékost kiemelve. Most megpróbálom egytől-egyig a csapat játékosairól a saját véleményem kifejteni. Természetesen lesz biztos olyan, amiben nem értetek majd velem egyet és kiváncsi vagyok, hogy ti hogyan gondoljátok.  

Múltról, jelenről, jövőről - észrevételeim a csapatról Sir Alex Ferguson után

Luis Nani 17

2017. január 23. 21:05

Utoljára a Watford elleni vereség után próbálkoztam blogot írni. Akkor a fő témám az volt, hogy nem igazán gyakorlunk nyomást az ellenfélre, nem támadunk. Belementem felállásunkba, játékrendszerünkbe. Most lesz téma, ami visszajön, illetve arról szeretnék írni, hogy a Watford elleni vereség óta, milyen változásokat fedeztem fel.

Ajtó-ablak

aftergeri

2017. január 10. 06:57

Három év zárva tartás után, kitárult az Old Traford ajtaja, és belépett rajta egy ismerős alak. Tudtuk ki ő, mert néhányszor volt már a vendégünk, ám ezúttal más minőségben érkezett. Arcán a visszfogott derű, szemében az eltökéltség lángja látszódott. Úgy tűnt, mint aki hosszú ideje erre az antréra készülne. S alig, hogy betoppant, a megnyílt ablakon keresztül újabb társai csatlakoztak, hogy együtt valami egészen nagy dolgoba vágjanak bele.
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek