Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
ManUtdFanatics Blog

Kik vagyunk mi???!!!

ChrisOrsos

2016. december 10. 05:23Szeretném veletek megosztani a véleményemet arról, hogy jelenleg hol áll a csapat, mik a reális elvárások, hogy hová fejlődhetünk. Ez az első blogom, lehet eltérő a nézetünk, lehet a világon csak én gondolom úgy azokat a dolgokat amiket leírtam, DE! remélem nem! És remélem tetszeni fog, jó szórakozást, mindörökké United!  

Kezdhetném azzal, hogy felidézek pár pillanatot abból, milyen érzés volt a szezont várni a nyáron Sir Alex idejében, de legelső blogom ezen részében szerintem mind egyetértünk, ugyanazt éreztük. Aztán a mester távozott, jött Moyes, bizakodtunk, reméltünk, de nem. Jött Van Gaal, szintén úgy hittük, sikerül helyreállni.. De nem.. 

 

De most itt van nekünk José Mourinho. Ha kommentet írsz ezzel a témával kapcsolatban, kérlek kezdd azzal, hogy megmondod, ki lenne szerinted alkalmasabb helyette?!Realitás talaján, ki lenne a mozdítható edzők közül jobb? Szerintem senki. De nem is kell nekünk más. Tehát nézzük az idei szezont. 

 

Szerintem a legbutább dolog (én is elhittem), hogy hibáztatjuk azért, amiért nem lett/lesz [vagy mégis?(én még mindig bízok)] bajnok. Persze, ez a United. Persze, sok pénzt költöttünk. Persze, José Mourinho sztár edző. De gyerekek. Jelenleg egy kakasfészek az Old Trafford. Moyes és Van Gaal is igazolt, próbált csapatot építeni, de úgy gondolom jogos volt a távozásuk, miután egyszerűen nem látszódott az, hogy akiket igazoltak, milyen céllal jöttek, mi a terv, merre haladunk. Ezzel szemben Mourinho legalább annyit látott, hogy Smalling egyedül van. Nincs párja, Jones sérült, Rojo labilis és ennyi. Okosan igazolt egy olyan védőt, mint Bailly. Srácok, én nem is nagyon hallottam róla míg ide nem jött, de az első meccstől kezdve csak annyit láttam, hogy a földön mászik, hátulról csúszik szabályosan, a levegőben van.. Hihetetlen. Jött Ibrahimovic, a világ egyik legjobb támadója, aki persze miért ne pont most, pályafutása legszerencsétlenebb időszakát éli meg. Az amit régen háttal fejelt be, most még ha a kapus keze el is törne, olyan erővel bombázná, helyezve, kimarad. De kellett nekünk, karakter. Mkhitaryan? Valami oka volt, hogy ennyit padozott. Srácok, gondoljatok bele, Mourinhónak miért lett volna jó padoztatni egy ilyen játékost. Oka volt, és bármi is volt az oka, ha most helyrejött, és a hátralévő meccseken úgy játszik, mint most az utóbbi 3 meccsen.. Nos.. Megérte! Nah és ugye.. Valakit kihagytam igaz?! Majd később visszatérünk rá. 

 

Jelen állás szerint ha mindenki egészséges, akkor van egy jó kapusunk. Néha becsúszik a hiba, tény, de ő az, akivel szemben NINCS 100%-os helyzet. A védelem.. Nos, ez egy nehéz kérdés, sok a kérdőjel, amibe mi sokszor nem látunk bele. Az első számomra Shaw. Ha nem sérült, sokszor akkor sem játszik, pedig egy átlagos balhátvéd szerepet hoz minimum. Átlagos alatt azt hiszem arra gondolok, hogy a feladatát ellátja. Középen van Bailly, akire látszik, hogy számít Mourinho, ő is tudja, hogy ő a legjobb ott. Egy kommentet idéznék, sajnos már nem tudom kitől volt. "Az utóbbi meccseken jónak tűnt a védelem, de azzal, hogy most a pályán volt Bailly, rájöttem, hogy hozzá képest csak középszerek. Legalább 2 góltól mentett meg." És a második kérdőjel az Bailly társa. Jones, egészséges. Fura ezt leírni. Mellesleg nem rossz teljesítményt nyújt. Minden rasszizmust félretéve. Volt már egy fehér - fekete "vörös" falunk ugyebár ;)! Én megpróbálnám a szezon hátralévő részében. De Smalling és Jones az idei szezonban (meg akár Rojo) küzdhetne azért, hogy Bailly mellett ki játsszon, jó kis versenyhelyzet. Talán nem is ártana! ;) Jobb oldalt meg Valencia és Darmian... Nos, talán Darmian mehet. Remélem kap még lehetőséget és rám cáfol, de úgy gondolom annak is oka van, ha egy játékos 2 edzőnél is kimarad. Valencia pedig húzzon ki 1-2 szezont még és kell valaki, az a jövő, azért nem firtatom, mert Baillyt se ismertem, örülnék egy olyan jobbhátvédnek mint ő...  

 

Középpályán van 2 játékmesterünk, Mata és Mkhitaryan személyében. Ezen felül van Herrera, akire szavak nincsenek. Ennek az embernek egyszer kapitánynak kell lennie. Semmi kötődésre nem lenne oka, de ez az ember szerintem innen fog visszavonulni, mintha itt született volna. Hatalmas munkamorállal rendelkezik. Nah és itt ismét kihagyom őt, mert őt a végére hagynám, 3-4 társával együtt más-más okok miatt! 

 

Elöl Martial, Rashford és Ibrahimovic.. Martial. Egyik kedvencem, szeretem a játékát. Olyan mint a vonat, elindul és szinte csak szabálytalanul lehet megállítani. Hatalmas tempóval bír. Viszont valahogy mindig olyan az arca, mintha sértődött lenne, gőgös.. És néha mintha a játéka is. A mai fociban már nem igazán van nagy csapatnál "klasszikus" szélső, aki elfut, bead. Általában a mostani szélsők (nagy csapatoknál legalábbis) feladatai közé tartozik persze a beadás, de tudniuk kell cselezni, gyorsan futni, befelé húzni, amiben Martial kiváló lehetne.

 

Ibrahimovic... Hát emberek.. Ha ő nem Ibrahimovic lenne, valószínűleg egy rossz formában lévő, önbizalomhiányos játékosunk lenne.. De ő Ibrahimovic. Szerencsére nem esik kétségbe és utóbbi időben újra lövi a gólokat. Rashford pedig a jövő. Jó lenne, ha Ibra 2, de legalább 3 évet lehúzna, sokat tanulna tőle a srác, nem mellesleg kellő tapasztalata lenne. Nehéz lenne egy 19 éves játékosra ekkora terhet rakni már most. 

 

És most a kihagyott játékosok. Akik egy szót sem kaptak tőlem.. Talán kezdeném Younggal, az ő helyzete egyszerű, beletörődött játékos, aki várja az alkalmat és ha megkapja, rutinosan teljesít. Nem jól, nem rosszul, tudja, hogy azért játszik, mert nincs más, mert sérült stb. És ő azon van talán inkább, hogy rajta ne menjen el a meccs. Utána jön 2 játékos, akit Darmian példájához tudnék hasonlítani. Ők Depay és Schneiderlin. Szintén oka van, hogy 2 edző is kihagyja őket.. Személy szerint mindkettő szimpatikus.. Nehéz kérdés.. Vannak játékosok a keretben, akik ha egészségesek és jól játszanak, akkor talán csak a szívem fáj értük, mert eszem szerint én se raknám őket a kezdőbe. Van egy Lingardunk, akit személy szerint semmiképp nem tartok United szintű játékosnak, de amiért kedvelem az az, hogy saját nevelésünk. Semmi több. Átlagos, súlytalan, sokszor csak annyit látok, hogy elnyomják. Az ő helyén erőltetném Depay-t, bár az utóbbi időben már Lingard sincs annyit kezdő közelben. Nah és persze Bastian.. Úgy vagyok vele, mint Depay-jal és Schneiderlinnel. Ha mindenki ép, akkor őt sem nevezném kezdőbe. Nagy játékos, ikon, de egy dolgot megjegyeznék akkor, amikor mindenki Mourinhót illetve minket szid miatta. Bastian Schweinsteiger NEM A MI LEGENDÁNK. Persze mi is oda-oda szólnánk, ha Rooney eligazolt volna és a padon lenne "ok" nélkül, de akkor is. Bayern miért nem tartotta meg? Hogy akkor legalább az ő padjukon üljön? Nevetséges, attól függetlenül, hogy jó a pályán látni, és cserének abszolút hasznosnak tartom. Nah és persze a Rolls Royce... Carrick.. Édes istenem, bárcsak legalább egy 5 évvel fiatalabb lenne.. Úgy gondolom, sokszor a történelem nem enged új játékosokat bevonulni, mindenki csak Giggs, Scholes, Keane stb, de srácok.. Nekem Carrick is klasszis. Csupa szív.. Megérdemli hogy ne merüljön feledésbe. 

 

Nah és.. 3 játékost kihagytam. Az egyik a mi kapitányunk, Wayne Rooney. Rossz érzés kimondani, de úgy érzem befásult. Játéka szempontjából jót tett volna ,ha eligazol, ki kell mondani. Viszont valahogy sokszor ha rosszul is játszik, én nem tudok rá haragudni. De ezt majd később. :) A másik a fent említett valaki, Paul Pogba. Rekord igazolás, magas fizu, sok frizura, stb stb. Nehezen megy, de úgy érzem meccsről meccsre illeszkedik be és mutatja meg, miért jött. Nagyobb vele a lendület a középpályán, átveszi a védő passzát megfordult és elindul. Ahogy tud húzogatni a hosszú lábaival.. És amennyire roppant fiatal... Szerintem megérte. Remélem, ha formába jön, nem áll tovább. :/ 

 

Van még 1 játékos, akire egy bekezdést szánok, úgy érzem, hogy nem kap elég megbecsülést TÖLÜNK. Az pedig Fellaini. Kezdeném azzal, ami miatt így érzem. Everton mérkőzés. Utolsó 10 percben szabálytalankodik, 16-oson belül, 1-1, 1 pont. Tisztázzuk. Vannak csapatok, mint az Arsenal, City vagy Barca, hogy másik bajnokságot említsek. Nézzétek meg kérlek az átlag magasságot úgy a Busquets, Gündogan, Xhakatól felfelé (őket is beleértve persze). Kicsik, gyorsak, pontosak. Ők nem fognak ívelni, ők laposan fognak játszani, mert kombinatívak gyorsak, irányítók. És az Everton? Lukakuval? Nak ők nem. Ők az utolsó 10 percben ívelni fognak, és ezért jött Fellaini. Szerencsétlen hibázott, de ezt más is elkövethette volna, ideje se volt, hogy bemelegedjen. De jogosnak érzem a beküldését. Mindenki tudja, miért jött be. És ha tegyük fel E. Valencia beadja a labdát és Lukaku fejel, de Fellaini felugrik és elfejeli, akkor a következő meccsen ha az utolsó 10 percben 1-0 vezetnénk csak és látnátok, hogy jön Fellaini örülnétek. De ez a foci :) 

 

Ez egy végszó is lehetne, de először is szeretnék kérni tőletek valamit. Tudom, hogy De Gea az utóbbi időben nem akkora király, mint mikor Mata szabadrúgását kikaparta. Hogy Jones sokat sérült.. Hogy Pogba 100 millióért nem egy Messi vagy Ronaldo, aki meccsekként lő 2 gólt és ha csinál egy rossz passzt, már Vine és Gif van róla, hogy "Ez volt 100 millió". Hogy Fellaini hibáira emlékszünk csak, de amikor 3 pontot fejel vagy a kapu torkából ment, az nem ér semmit.. Hogy Ibra néha kicsit elszáll. Hogy Mourinho taktikája néha kicsit idegesítő, bicskanyitogató.. És néha elszáll az esze és eltiltják. Hogy jelenleg a United nem az a csapat, ami volt Sir Alex idejében. De srácok.. Egyet kérlek, ne felejtsétek el. Ők a mieink! A mi játékosaink, a mi edzőnk, a mi a csapatunk! Akkor is a mi játékosunk, ha gólt fejel, és akkor is, ha szabálytalankodik és büntető lesz.. Ha 12 fajta frizura van a fején 2 héten belül és kapufát lő. Ha a stadionból kirúgja a telefonját, mert ismeretlen számról hívják és fejbe talál valakit és 4 meccsre eltiltják, akkor is, pláne ha a csapatért megy fel a pumpa. Lehet nem vagyunk bajnokesélyesek. Igazolunk nagy pénzért, jönnek-mennek zsoldosok, de tudjátok.. Egy dolog nekem megmaradt, az amit talán igazán megteremtett az a rágógumis öreg, és sajnálom azokat, akik úgy lesznek United drukkerek hogy az ő idejében nem látták a csapatot.. A Manchester United számomra továbbra sem csak egy egyszerű focicsapat.. Hiába az állandó hír, hogy így a tőzsde, úgy az érték.. A Manchester United egy család. A mi családunk. Álljunk ki, és harcoljunk értük! Ha hibáznak, ha gólt lőnek, hozzánk tartoznak! 

 

VÉGSZÓ! 
Eljön majd az a pillanat, amikor a Barcelonával játszuk újra a Bajnokok Ligája döntőt.. 90. perc lesz. 1-0 a Barcának. David De Gea kivágja. Antonio Valencia elmenne a szélen, beadná Zlatan Ibrahimovic-nak, de elakad és szöglet. Henrikh Mkhitaryan beíveli a labdát, Ibrahimovic fejelne, de kipattan. A kipattanó labdát pedig 28 méterről nem más bombázza a jobbfelsőbe, mint Paul Pogba. A 2x15 perc hosszabításban hatalmas Barca fölény lesz. 119. percben viszont jön egy csere. Juan Mata helyére Marouanne Fellaini. Miközben megy le Mata, látod, ahogy José Mourinho még az utolsókat odasúgja.. Neymar fut el a szélen, beadja középre, Messi ugrik fel, viszont most nem a jó öreg Rio Ferdinand ugrik mellette. De mind hiába, hisz az utolsó pillanatban Fellaini kifejeli előle. Majd jön a büntető párbaj.. De talán az "öregeknek" elég annyi, ha azt mondom..... Jön MOSZKVA. Mindörökké MANCHESTER UNITED <3 ! 

 

Megosztás:
Megosztom IWIW-en Megosztom a Twitteren! Megosztom Facebook-onHozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Hozzászólások:
frissítés
1
frissítés
1
Meccs Center
Manchester United vs
Leicester City
H Premier League 3. forduló
Old Trafford
2017. augusztus 26. 18:30
beharangozó hamarosan...
I Stoke City vs
Manchester United
2017. szeptember 09. 18:30
H Manchester United vs
Everton
2017. szeptember 17. 17:00
I Southampton vs
Manchester United
2017. szeptember 23. 16:00
H Manchester United vs
Crystal Palace
2017. szeptember 30. 16:00
Swansea City vs
Manchester United
0-4 Premier League 2. forduló
Liberty Stadium
2017. augusztus 19. 13:30

Swansea City 0-4 Manchester United

Nehezen indult, nagyon nehezen folytatódott, de könnyű vége lett a Hattyúk elleni összecsapásnak.
4-0 Manchester United vs
West Ham United
2017. augusztus 13. 17:00
2-1 Real Madrid vs
Manchester United
2017. augusztus 08. 20:45
1-2 Sampdoria vs
Manchester United
2017. augusztus 02. 20:45
0-3 Valerenga vs
Manchester United
2017. július 30. 19:00
Sérültek, Eltiltottak
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Blog ajánló

Újjáépítés - honnan és hová tartva?

mobilbalazs

2017. május 31. 15:28

Sokan sajnálkozva tekintenek vissza a szezonra, és José menesztését is követelik. Igen,  a United megváltozott Ferguson távozása óta, pedig a bajok korábban jöttek, és mára akármennyire nehéz sokszor észrevenni de sokat fejlődött a klub, épülőben vagyunk, jó alappal nagy potenciállal - de még sokat kell fejlődni. Hogy miért lehet ezt mondani, és honnantól kezdődik az újjáépítés?

Hol van az igazi Manchester United?

Luis Nani 17

2017. május 09. 00:32

2013. május 8. Pontosan 4 éve visszavounult a legnagyobb. Aki miatt nagyon sokan szeretett csapatunk szerelmesei lettek. Én is. Minden meccset tűkön ülve vártam, órákkal előtte izgultam. Akárki volt az ellenfél természetesen győzelmet vártam, hatalmas küzdést és azt a támadó játékot amit mindig mutattunk. Hatalmas volt az elkeseredettség, ha nem nyertünk. Döntetlennél is. Most megváltozott a helyzet. A meccseket még mindig ugyanúgy várom, de már nem érzem azt, hogy lehengerlő játékkal kiütjük a kiscsapatokat vagy megnyerjük a rangadókat. Van visszaút vagy elindultunk a lejtőn?

Játékoskeret

Luis Nani 17

2017. január 31. 21:16

Előző, múltheti blogomban leírtam a véleményem konkrétan a csapatról. A játékrendszerről, Mourinhórol, 1-2 játékost kiemelve. Most megpróbálom egytől-egyig a csapat játékosairól a saját véleményem kifejteni. Természetesen lesz biztos olyan, amiben nem értetek majd velem egyet és kiváncsi vagyok, hogy ti hogyan gondoljátok.  
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek