Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
ManUtdFanatics Blog

Mit is jelent José? - folytatva a félbehagyott gondolatot

android

2016. augusztus 26. 10:10Utolsó blogbejegyzésem még Moyes mester idejében készítettem el ,,Fatal Error" címmel, valahol az első vagy második meccse után, amely írásra kaptam hideget-meleget a T. Szurkolótársaimtól. Látnoki képességgel sajnos nem rendelkezek, de nagyjából bekövetkezett az a fajta tragédia a klub életében, amit vízionáltam Moyes kinevezésével összefüggésben. Lvg kinevezése álláspontom szerint a legésszerűbb döntés volt a vezetőség részéről, mivel kellett egy igazi rövidtávú ,,tűzoltó" a csapat élére. Sokakkal ellentétben én sosem vártam semmi kiugrót tőle, én mindösszesen abban bíztam, hogy lemásolja a Bayernnél töltött időszakát, azaz abban a 2-3 évben, amíg elviseli a vezetőség a makacsságát és pökhendiségét annyi idő pont elég neki, hogy egy olyan keretet hagyjon maga mögött, amellyel a következő mester játszi könnyedséggel vissza tudja vezetni a csapatot az élmenyzőnybe. 

 

Álláspontom szerint Lvg teljesítette a feladatát összességben, ugyanis Martial, Rashford, Fosu-Mensah személyében 3 igazán sokrahivatott fiatalt hagyott maga mögött, emellett - elviccelve a 2 szörnyű év emlékét - egy olyan letargikus és formán kívüli csapatot adott át, akikkel baromi egyszerű lesz dolgoznia a következő mesternek, mert annyira éhesek lesznek a sikerre és a megbecsülésre.

 

A következőkben kifejtem, hogy mit is jelent nekem José Mourinho személye, illetve mit várok tőle. 

 

Kijelenthetjük, hogy SAF távozása óta nincs semmilyen karaktere a csapatnak. Már amikor épp csapatnak lehetett őket nevezni, mert legtöbbször egy széthúzó, tehetetlen brigád benyomását keltette az, amit a pályán láttunk tőlük. 

 

José Mourinhot bemutatni nem szeretném és nem is tudok róla semmi olyat elmondani, amit ne tudna bárki más tekintettel arra, hogy az eddigi munkássága egyáltalán nem érdekelt. Nem tetszett egyik eddigi csapatának sem a játéka és nem tetszett maga a stílusa sem.

 

Ettől függetlenül muszáj voltam elismerni, mert a modern futball egyik legmeghatározóbb alakja, aki mostmár a Mi edzőnk. 

 

Most, hogy már Vörös Ördög lett, kénytelen vagyok más szemszögből nézni az eddig számomra nem túl vonzó taktikáját, oly annyira, - bátran kijelentem - hogy nála ideálisabb embert jelenleg a posztra el sem tudtam volna képzelni. Egyébként én SAF után is nagyon pártoltam volna a kinevezését, de ott azon okból, hogy radikális változásokkal verje ki a fejekből SAF emlékét.  

 

Azóta a helyzet megváltozott, nem a Legenda elfeledtetése a cél, hanem azt elmúlt években folytatott alibizés, sikertelenség és érdektelenség magunk mögött hagyása. 

 

José karaktere, vehemenciája és profizmusa egyet jelent az eredményességgel is. Mindegy milyen áron, mindegy milyen játékkal de szállítani fogja az eredményeket, e célnak rendel alá mindent. Pont emiatt, élvezzük ki azt a kényeztetést, amit az eddigi pár meccsen adtak nekünk a fiúk, mert a szezon második felében, amikor élesbe fordul a helyzet szinte biztos vagyok benne, hogy jönnek a tipikus Josés, 1-0-s meccsek, pontosan minden egyes négyzetméterre megtervezett védekezéssel, labdatartással, időhúzással. 

 

Mint említettem az idei pár meccsen a fiúk engem elkápráztattak. Felszabadult és sikeréhes csapat benyomását keltették ezen felül egy pontosan átláható taktikában játszottak. Úgy veszem észre José 2 hónap alatt tökéletesen megtalálta mindenkinek azt a szerepet amiben tud lubickolni az adott játékos és gondolok itt jelen esetben elsősorban Valenciára és Fellainire, akiket mindhat kicseréltek volna. 

 

Fellainiről igencsak negatív véleménnyle vagyok, szerintem az egyik legalattomosabb ,,féreg" játékosok egyike, ettől független el kell ismerjem, az elmúlt meccseken meggyőző teljesítményt nyújtott, egyértelmű, hogy José remekül kitalálta, hogy milyen szerepben tud jó, hasznos teljesítményt nyújtani. 

 

A másik személy akit kiemelek Valencia. Emberek! Ez egy csoda amit Valével művelt José. Megtanult beadni és bátran, felszabadultan és - ami a legfontosabb - átgondoltan játszik. Véleményem szerint ezzel Darmiant elfelejthetjük örökre a (kezdő)csapatból. 

 

Az új igazolásokról nincs mit mondani, világsztárok. Egyértelműen csakis José személye miatt sikerülhetett megszerezni ilyen kaliberű játékosokat egy Európa Ligás csapatnak. Woodward papámnak nem sok dolga volt valószínűleg Josével az oldalamon, ha elmentem volna tárgyalni én is pont ennyi pénzből eltudtam volna hozni mindegyiket.  

 

A sok-sok pozitívum mellett azért a negatívumokat is meg kell említsem. 

 

José egy igazi kis mérges fajta luzitán ember, akit sehol nem tűr el 2-3 évnél tovább sem a csapata, sem a vezetőség. Szerintem a Unitednél sem marad 3 évnél tovább, egyszerűen annyira uralkodni akar mindenkin, hogy addigra szépen megunják egymást a felek. Érdemes gondolkodni már most az esetleges utódon, ugyanis eddigi tapasztalat alapján José után is kell majd egy nagytakarítás a keretbe is a fejekbe is. 

 

Kutyából nem lesz szalonna - kivéve Kínába - de ez Anglia, így biztos vagyok benne, ahogy élesedik a verseny, José elkezdi az 1-0 győzelmeket erőltetni, ami kevésbé lesz látványos, de hát az eredményesség mindennek felett. 

 

A keretbe előbb- utóbb feszültség lesz, ugyanis kimondottan szereti 12-13 játékossal végig vinni a bajnokságot ezért én félek, hogy ennek Rashford és Fosu-Mensah is megissza a levét, főleg a szerzon második felében kizártnak tartom, hogy Roo vagy Zlatan sérülését leszámítva Rashfordot kezdőbe jelölné.  Darmianról, Schneiderilinról és Bastianról sem kell új nótát írni a szrukolóknak, ha egészséges a keret nem kerülnek a kezdő közelébe, tök mindegy hogy fontos meccs vagy ligakupa.

 

 Összegezve, ha csak a tényeket nézzük José pont azt fogja nyújtani itt is, mint mindenhol eddig. Egy eredménycentrikus játékkal összerak egy világverő nevekből álló csapatot, amit 2-3 év alatt kimaxol, majd nagy porfelhőt hagyva maga mögött távozik.   

 

Azonban én bátran kimerem jelenti, hogy José azzal, hogy ide jött MEGMENTETTE a klubot. Mindennél fontosabb, hogy visszahozta a reményt és a bizakodást a csapatba és mellesleg egy Európa ligás évben idehozott 4 világsztárt. José kinevezése ikonikus és sorsdöntő volt a United szempontjából, mert még egy év LVG, vagy egy újabb balul sikerült kinevezés esetén hosszú évekre visszafordíthatlanul arra a sorsra jut a csapat, mint tette azt a Liverpool.  

 

Végezetül, ha egy szóval kéne válaszolnom arra, hogy ,,Mit is jelent José?" akkor kistúlzásssal a Megváltó jut eszemben. 

Megosztás:
Megosztom IWIW-en Megosztom a Twitteren! Megosztom Facebook-onHozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Hozzászólások:
frissítés
1
frissítés
1
Meccs Center
Manchester United vs
Swansea City
H Premier League 35. forduló
Old Trafford
2017. április 30. 13:00

Beharangozó: Manchester United - Swansea City

A Vörös Ördögök azt a Swansea-t fogadják, mely jelenleg kiesőhelyen található. Amennyiben sikerül nyernie Mourinho csapatának, úgy megelőzi a Man City-t és a Liverpoolt, bár lehet, hogy csak ideiglenesen kerül riválisai elé.
I Celta Vigo vs
Manchester United
2017. május 04. 21:05
I Arsenal vs
Manchester United
2017. május 07. 17:00
H Manchester United vs
Celta Vigo
2017. május 11. 21:05
I Tottenham Hotspur vs
Manchester United
2017. május 14. 17:30
Manchester City vs
Manchester United
0-0 Premier League 26. forduló
Etihad Stadium
2017. április 27. 21:00

Manchester City 0-0 Manchester United

Értékes egy pont, kifejezetten ocsmány játékkal összehozva.
0-2 Burnley vs
Manchester United
2017. április 23. 15:15
2-1 Manchester United vs
Anderlecht
2017. április 20. 21:05
2-0 Manchester United vs
Chelsea
2017. április 16. 17:00
1-1 Anderlecht vs
Manchester United
2017. április 13. 21:05
Sérültek, Eltiltottak
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Blog ajánló

Játékoskeret

Luis Nani 17

2017. január 31. 21:16

Előző, múltheti blogomban leírtam a véleményem konkrétan a csapatról. A játékrendszerről, Mourinhórol, 1-2 játékost kiemelve. Most megpróbálom egytől-egyig a csapat játékosairól a saját véleményem kifejteni. Természetesen lesz biztos olyan, amiben nem értetek majd velem egyet és kiváncsi vagyok, hogy ti hogyan gondoljátok.  

Múltról, jelenről, jövőről - észrevételeim a csapatról Sir Alex Ferguson után

Luis Nani 17

2017. január 23. 21:05

Utoljára a Watford elleni vereség után próbálkoztam blogot írni. Akkor a fő témám az volt, hogy nem igazán gyakorlunk nyomást az ellenfélre, nem támadunk. Belementem felállásunkba, játékrendszerünkbe. Most lesz téma, ami visszajön, illetve arról szeretnék írni, hogy a Watford elleni vereség óta, milyen változásokat fedeztem fel.

Ajtó-ablak

aftergeri

2017. január 10. 06:57

Három év zárva tartás után, kitárult az Old Traford ajtaja, és belépett rajta egy ismerős alak. Tudtuk ki ő, mert néhányszor volt már a vendégünk, ám ezúttal más minőségben érkezett. Arcán a visszfogott derű, szemében az eltökéltség lángja látszódott. Úgy tűnt, mint aki hosszú ideje erre az antréra készülne. S alig, hogy betoppant, a megnyílt ablakon keresztül újabb társai csatlakoztak, hogy együtt valami egészen nagy dolgoba vágjanak bele.
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek