Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
ManUtdFanatics Blog

Hova tovább?

en3rgie

2016. március 12. 13:27Először is azzal kezdeném a blogot, hogy én személy szerint eljutottam arra a szintre a nyáron, hogy nem kommenteltem egyetlen cikkhez sem, mert próbáltam elvonatkoztatni magam a csapat körül kialakult helyzetről. Próbáltam hinni abban hogy a tavalyi 4. hely és az újabb erősítések előrébb repítik a csapatot. De sajnos nem így történt. Ma viszont arra jutottam, hogy megírom eme gondolataimat némi szösszenet formájában, próbálva logikus érvekkel ezt alátámasztani.

 Azzal kezdeném, hogy a szezon eleje botrányos volt és azóta is csak 1-1 alkalommal lehetett észrevenni némi fellángolást. Nem igazán értettem azt hogy az olyan húzó emberek mint Herrera hogy kerül a kispadra, vagy LvG hogyan képzeli el a csatár szerepét a csapatban úgy hogy Rooney már nála is inkább középpályást játszott mint csatárt, közbe meg eladta az összes valamire való támadónkat(Nani, Persie, Chicharito). Persze igazolt is a helyükre Depay és Martial személyében, de mindketten inkább szélsőt, mint csatárt játszottak az előző klubjaikban, emellett Rooney is öregszik és egyre inkább lefele szálló ágban van a pályafutása. Talán ez volt az első igazi indoka annak hogy a csapat most úgy teljesít ahogy. A másik hogy túlságosan is merev a taktika, senki nem mer némi kockázatot vállalni, aki meg esetleg ezt meg is tette azt azonnal a padra száműzte a holland. 

 

Majd jöttek a tömeges sérülések, melyek 50% csak és kizárólag térdprobléma. Azért ezen eléggé meglepődik az ember, pláne annak tükrében, hogy ezen sérülések valamilyen kontakt után következtek be. De ügye ott van hogy semmi kockázat vállalás nincs így nem is arról szólnak ezek a sérülések hogy őket rúgnák fel úgy, hanem pont hogy szerelésnél késnek ütemeket, vagy olyan hosszan tolják meg a labdát hogy saját maguk akarják azt visszaszerezni az ellenféltől és saját magukat kockáztatva jönnek ezek a sérülések. 

 

Majd a következő gondolat futott végig az agyamon, hogy LvG ezek után nem tudott mást tenni mint a fiatalokhoz nyúlni, és pont ezek a fiatalok hoztak színt a csapat életébe. Felmerült bennem a kérdés hogy miért? És arra a logikus következtetésre jutottam, hogy pont azért mert akikkel LvG foglalkozik a saját edzői stábjával egyetemben(köztük Giggsel is) azok a játékosok hanyatlanak. Hogy miért gondolom így? Lássuk!


U18 és U21 tartalék csapatnak külön edzői csapata van. Ezek a játékosok mind-mind erősítették az első csapatot gondolok itt Valerára, Mensahra Rashford vagy épp Jacksonra. Velük végig más edzői stáb foglalkozott. Aztán ott vannak a kapusok és nekik külön edzői stáb akik a csapat legjobbjai bármilyen téren is nézzük az első keret tagjait, teljesen mindegy hogy De Gea vagy Romerora gondolok. Pont azok a játékosok a jók akikhez LvGnek szinte semmi köze sincs az edzéseket tekintve. Ekkor felmerül bennem a kérdés hogy vajon akkor a hiba nem benne keresendő?

 

DE! Nincs semmilyen épkézláb támadásunk, nincs tempó se ritmus a játékban, a játékosok össze vissza rohangálnak a pályán, helyezkedésük pocsék a támadásokat tekintve. Se játék, se eredmény, se semmi. Szurkolói tömény ellenszenv és minden ami létezhet pont ezen edzői kar ellen van. Kivéve a vezetőség... LvG pedig maga bizonyítja, hogy a fiatalokhoz is csak akkor nyúl amikor már végképp nincs senki aki játszhatna, ezt bizonyította Carrick valamint Fellaini csapatba állítása. Amint egy kicsit is egészségesnek lehet titulálni egy játékost, abban a pillanatban a kezdőben találta magát. Holott maga a nagy filozófus mondta, hogy a sérülésből visszatért játékosoknak előbb a tartalékban kell felvenni a meccsritmust... Na kérdem én akkor ez most hol is történt meg?

 

Ergo az írásomból erősen érződhet az LvG iránti ellenszenvem és nem látok semmilyen más megoldást, mint hogy eltávolítsák a kispad közeléből is.

 

Megoldás? Számomra Mourinho lenne a tökéletes választás. A MIÉRTeket ki is fejteném mert olvasgatva a hozzászólásokat, sokaknak nem szimpatikus, és nem hiszik hogy folytatni tudná a United filozófiát. Én pont ellenkezőleg látom.

- először is végigvizsgáltam eddigi munkásságait. Ő tipikus az az edző, aki minden egyes csapatának a filozófiájához alkalmazkodott! LvG mellett segített a fiatalokat beépíteni a Barcánál. Portonál fiatal feltörekvő tehetségekből és nem épp világsztárokat felvonultató csapatből csinált BL győztest. Chelsea újgazdag csapatként kényszerítve volt a sztárokra, ezt követelte tőle a vezetőség a szurkolók és mindenki más, ehhez alkalmazkodva igazolt és csinált bajnok csapatot mindezt úgy hogy azért a saját nevelésű egyéníségeket meghagyta(Lampard, Terry). Jött egy sikertelenebb év egyből elzavarták... Jött az Inter. Köztudott volt abban az időben, hogy az olasz foci nagyon elment abba az irányba, hogy 30as kiöregedő félben lévő még sztároknak nevezhető játékosokat igazoltak, az utánpótláshoz való nyúlás 25 év felett kezdődött, ő tökéletesen tartotta magát ehhez Eto'o és Maicon féle igazolsáokkal oldotta meg és nyert meg mindent. Jött a real. Mit is vártak tőle? Sztárokat, reklámértékkel és eredményt! Pont ezt vitte végig, sztárokat igazolt, és nyert azért jó pár kupát. Természetesen itt meg köztudott hogy a Madrid vezetősége nem épp arra váró fajta hogy 3 éven belül legyenek bajnokok hanem azonnal. Majd ismét visszahívták a Chelseahez, egyből bajnok lett velük... Majd pont azok a játékosok kezdték ki akiket ő vitt a csapathoz, és nyerték meg a bajnokságot...

Na most ha ide igazolna, és ő venné át a csapat irányítását, vallom azt hogy követné a csapat filozófiáját és a fiatal tehetségekben bízva építené fel a csapatát, amik az évek előre haladtával lennének sikeresek. Mivel már minden top bajnokságban megfordult és mégis angliában kötött ki újra nem pedig olaszba vagy Portugáliába, szembetűnő nekem, hogy Angliában érzi a legjobban magát, és mivel mindenhol megfordult, már egyáltalán nem vágyik arra hogy 2-3 évente cserélgesse a csapatait. Az még köztudott róla hogy szeretne szövetségi kapitány lenni, de arra még bőven ráér 10-15 év múlva is, amikor már az ő szervezete se bírja úgy el az állandó készülést és odafigyelést mint amit egy klubcsapatnál megkövetelnek hétről rétre, napról napra. 
Az is köztudott volt hogy Mourinho iszonyatosan tiszteli Fergiet. Egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy ne beszélné meg vele a jövőbeni terveket jó szokásukhoz híven egy üveg finom bor társaságában.

 

Az teljesen nyílvánvaló hogy a védelem erősítésre szorul főleg belső védő poszton, valamint a csatársorban és erre meg is fogja tenni a kellő képéseket, de az is biztos, hogy nagy taktikai mágus a portugál ahogy Fergie is az volt, és mindig tökéletesen felkészítette a csapatát az ellenfélből. Ha busz kellett akkor buszt rakott a kapu elé, ha nyomni kellett akkor nyomott a csapata. Mellesleg hihetetlen lelkesen kiáll a csapatát erősítő játékosok mellett, le tudja venni a vállukról a terhet, saját magára tudja fordítani a figyelmet, egy egy bírói kritikával vagy bármivel, amivel a játékosai válláról veszi le a terhet. Most pedig pontosan erre van a legnagyobb szüksége a csapatnak!

 

Bízom benne, hogy a pletykák beigazolódnak és a nyáron már ő dirigálja a csapatot.

 

ui: Várom mindenki észrevételét, esetleg kritikáját egy jó párbeszédhez a blog alatt :)

Megosztás:
Megosztom IWIW-en Megosztom a Twitteren! Megosztom Facebook-onHozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Hozzászólások:
frissítés
1
frissítés
1
Meccs Center
Swansea City vs
Manchester United
I Premier League 2. forduló
Liberty Stadium
2017. augusztus 19. 13:30
beharangozó hamarosan...
H Manchester United vs
Leicester City
2017. augusztus 26. 18:30
Manchester United vs
West Ham United
4-0 Premier League 1. forduló
Old Trafford
2017. augusztus 13. 17:00

Manchester United 4-0 West Ham United

A Vörös Ördögök elkalapálták a Kalapácsosokat!
2-1 Real Madrid vs
Manchester United
2017. augusztus 08. 20:45
1-2 Sampdoria vs
Manchester United
2017. augusztus 02. 20:45
0-3 Valerenga vs
Manchester United
2017. július 30. 19:00
1-0 Barcelona vs
Manchester United
2017. július 27. 01:30
Sérültek, Eltiltottak
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Blog ajánló

Újjáépítés - honnan és hová tartva?

mobilbalazs

2017. május 31. 15:28

Sokan sajnálkozva tekintenek vissza a szezonra, és José menesztését is követelik. Igen,  a United megváltozott Ferguson távozása óta, pedig a bajok korábban jöttek, és mára akármennyire nehéz sokszor észrevenni de sokat fejlődött a klub, épülőben vagyunk, jó alappal nagy potenciállal - de még sokat kell fejlődni. Hogy miért lehet ezt mondani, és honnantól kezdődik az újjáépítés?

Hol van az igazi Manchester United?

Luis Nani 17

2017. május 09. 00:32

2013. május 8. Pontosan 4 éve visszavounult a legnagyobb. Aki miatt nagyon sokan szeretett csapatunk szerelmesei lettek. Én is. Minden meccset tűkön ülve vártam, órákkal előtte izgultam. Akárki volt az ellenfél természetesen győzelmet vártam, hatalmas küzdést és azt a támadó játékot amit mindig mutattunk. Hatalmas volt az elkeseredettség, ha nem nyertünk. Döntetlennél is. Most megváltozott a helyzet. A meccseket még mindig ugyanúgy várom, de már nem érzem azt, hogy lehengerlő játékkal kiütjük a kiscsapatokat vagy megnyerjük a rangadókat. Van visszaút vagy elindultunk a lejtőn?

Játékoskeret

Luis Nani 17

2017. január 31. 21:16

Előző, múltheti blogomban leírtam a véleményem konkrétan a csapatról. A játékrendszerről, Mourinhórol, 1-2 játékost kiemelve. Most megpróbálom egytől-egyig a csapat játékosairól a saját véleményem kifejteni. Természetesen lesz biztos olyan, amiben nem értetek majd velem egyet és kiváncsi vagyok, hogy ti hogyan gondoljátok.  
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek