Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
ManUtdFanatics Blog

Ez így nem mehet tovább

Luis Nani 17

2016. március 08. 00:362002-2003-as szezonban kezdtem el nézni a focit és azóta vagyok Manchester United szurkoló. Ferguson alatt hozzá szoktam ahhoz, hogy az ellenfelek félnek tőlünk, hogy bármikor tudunk újat húzni, hogy többnyire mi vagyunk a meccs esélyesei és azokat meg is nyerjük. Hozzá szoktam ahhoz, hogy minden évben nyerünk valamilyen kupát. ( egyedül a 2004-2005-ös szezon volt az, ahol nem nyertünk se Pl-t se Bl-t se FA-t se Ligakupát se Community shieldet). Hozzá szoktam ahhoz, hogy itt egy CSAPAT van. A játékosok azért játszottak ami a mez bal felső sarkában rajta volt. Ha kellett vért izzadtak a pályán. És volt egy edző, aki a pálya szélén még amikor vezetett is a csapat akkor is tovább hajszolta őket. De 3 éve már, hogy ez nem az a csapat amit én megszoktam. Mostanában is csak úgy mint régen, ha nem jön közbe semmi, minden Manchester United mérkőzést végig szurkolok. 19 éves elmúltam, de a mai napig kerülget a sírógörcs, ha nem megy a csapatnak. Manapság pedig egyre inkább. 

 

Úgy vélem, hogy egy igazi Manchester United FANATIKUSNAK gyomor kell ehhez amit a mai napokban lát. Senkibe nem akarok belekötni, de azért szeretném feltenni a kérdést, hogy mégis mi ez a keret? Darmian? Fellaini? Blind? Lingard? és ezek a játékosok hétről-hétre lehetőséget kapnak, ha épek.vallljuk be, hogy akár mekkora kedvenc is egy Carrick vagy egy Rooney sajnos már meglátszik rajtuk a kor és hogy nem éri már meg velük számolni, mert lassítják a játékot. Schweinsteigerre szintén igaz, akit régebben nagyon szivesen láttam volna Manchester mezben,de én már nyáron is éreztem, hogy akár mekkora klasszis is vele már nem lehet úgy számolni, hiszen tavaly szinte végig a padon töltötte a szezont és 31 éves elmúlt már. Továbbá: nagy divat lett Smalling dicsőítése. Én nem tagadom, tényleg sokat fejlődött, esetleg védekezésben tényleg elég jó, de ez nem elég. a PSV elleni idegenbeli meccs előtt nem tudom már, hogy ki nyilatkozta róla, hogy nem tud labdát kihozni. Én azóta figyelem ebben is Smallingot és sajnos igaza volt az embernek. A támadás elég sok esetben hátulról kezdödik és mi nem tudjuk feljuttatni a labdát. Jones szerintem ebben is megfelelne. Amióta idejött nagyon tehetségesnek találtam, de borzasztóan idegesítő, hogy nem tud 3 meccset lejátszani úgy egymás után, hogy utána 2 hónapig ne sérüljön le. Én jövőre adnék neki még egy utolsó esélyt,de ha ez továbbra is fent állna sajnos őt( is) elkéne adni. Rojoval őszintén szólva nekem csak egy bajom van. Ő belső védő nem bal védő. Shaw remek védő lesz, remélem ez a sérülés nem gátolja a tovább fejlődésben, szerintem nyugodtan kijelentehtem hogy ő a legjobb védőnk. Pontosabban az egyik, a másikról mindjárt említést teszek. Visszatérve Blindre illetve Darmianra. Szerintem ez a két személy nem tudja, hogy mit jelent a Machester United. Remélem nyáron repül mind a kettő. 

 

Középpályán talán nincs is akkora probléma. Carrick Schweinsteiger Fellaini triórol már tettem említést. Carrciknek lejár a szerződése nyáron. Ő fantasztikus játékos, klub legenda, de szerintem nyáron el kell engedni levezetni. Fellainit nem tudom minek vettük meg vagy legalább most télen miért nem engedtük el. Állítólag a Milan 20 millió eurót fizetett volna érte. Nehéz kérdés, hogy vajon melyik csapat vezetősége a hülyébb. Ők hogy ennyit adtak volna érte vagy mi hogy nem engedtük el. Nyáron remélem ő is repül. Schneiderlinről rosszat nem lehet mondani. Ő szerintem az idei nyár 2. legjobb igazolása. Rengeteget dolgozik. De Gea és Shaw után végre tudok mondani valakit akire szintén lehet alapozni és tud plusszot adni a játékhoz. Herrerat én személy szerint nagyon csípem, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Sajnos vannak alibi meccsei, de összességében ő is rendben van. Mata. Na ő az akivel kapcsolatban rengeteg kérdés megfordul a fejemben. Képes eldönteni egy meccset olykor de rengetegszer a nyomát se lehet találni a pályán annak ellenére, hogy elvileg játszik. Vele nem tudom mi lesz nyáron. Ha Mourinho érkezne sok esélyt nem adok arra, hogy itt maradna. Úgy érzem benne sokkal több lenne mint amennyit megmutat magából. Youngról és Valenciáról nagyjából ugyanazt tudom elmondani. Igazából a Ferguson éra alatt is inkább perem emberek voltak. Szorgos mindkettő, legalább tudják mi az a Manchester, de azért rájuk építeni nem lehet. 30 elmúlt már mindkettő. Nem kell távozniuk gondolatom szerint. Rotációnak jók, epizódszerepeket kaphatnának, de nem ők lesznek a megvátók( már ha lesz bárki is).

 

A támadók akik nincsenek túl sokan. Martial előtt le a kalappal. Ő szintén az a kategória aki hozzá tud tenni valami eytrát a játékhoz akivel meccset lehet nyerni. És még fejlődni fog. Rooney-t már említettem. Őt nem szivesen adnám el ugyanis ő egy legenda a klubnál, DE! Lehet megköveznek most egy jó páran,de én szivem szerint elvenném tőle a csapatkapitányi karszalagot. 30 éves elmúlt szerintem a játékából egyértelműen elmondható, hogy kiégett már. Hosszú távon nem lehet már tervezni vele. Lassítja a játékot egyértelműen , nem teszi már magát úgy oda ahogy azt régen tette. Játszania kell,de nem ennyit amennyit idén tette a mostani sérüléséig. Ha nem megy neki akkor igenis irány a pad, úgy mint bárki másnak. És aki eddig nem értette, hogy miért mondom, hogy elvenném tőle a karszalagot akkor azok mostmár szerintem értik. Az az érzésem, hogy rengetegszer azért nem ült a padon, mert ő a csapatkapitány. Depayról azt tudom mondani, hogy óriási tehetség, de hatalmas arca van. Ha egy kicsit visszavenne.Ja nem. Ha inkább nagyon visszavenne és a játékkal törődne és nem szállna el magától akkor hatalmas jövője lehet. 

 

A fiatalokról. Ugye említettem, hogy Shaw a legjobb védőnk jó pár sorral feljebb. A másik védő akire céloztam az Varela. Én szerintem múlt héten megmutatta, hogy ő tudja mi az a Manchester United. Futott le-fel jól adott be, küzdött, rengeteget segített a támadásban. Az Arsenal elleni 2. gól előtt szerintem fantasztikus mozdulattal tette vissza a labdát fejjel Lingardnak. Rafaelre emlékeztetett egy picit a moizgása. Neki sok játékidőt kell engedni akárki is lesz a csapat edzője. Remek játékos lesz belőle. Ha már Lingardról szó esett akkor elmondanám, hogy nagyon szimpatikus ahogy hajt, de őszintén ő Manchester united szintű játékos? Technikailag szerintem el van maradva, én azt figyeltem meg, hogy kapkod. Nem kéne ennyit eröltetni. Fosu-Mensah szerintem ugyancsak teheséges, de róla sokat még nem tudok mondani. Rashford remekül szállt be. Hatalmas kincs lehet a későbbiekben, de nem merek még szmításokba kezdeni vele kapcsolatban. Csak annyit tudok róla mondani, hogy valami azt súgja , hogy nagy játékos lehet még belőle itt. Januzaj kicsit megrakadt, de nem is jut túl sok lehetőséghez.

 

Van Gaalról: Örültem amikor kinevezték, de álljon fel. Vagy a vezetőség által vagy legyen benne annyi, hogy lássa be, hogy ez nem megy. Borzalmas a nála mutatott játék. Úgy nézett ki, hogy a fiatalok talán megmentik őt , mert kényszerből hozzájuk kellett nyuljon,de ahogy visszatértek a sérültek már rakta is vissza a régi kedvenceit... Foghatják páran itt csak a keretre a csapat borzasztó teljesítményét,de ez a keret nagy részben az ő műve. Rosszul vagyok ettől az emberől. Tönkre teszi totálisan azt amit én imádok. Minden héten végig szurkolom ezt a szenvedést. Toporzékolok, tombolok a tv előtt. ha a kamera őt mutatja, akkor meg csak annyit lát az ember, hogy ül és szerintem azt se tudja, hogy hol van. Emellett még legfeljebb iszik vagy néha rajzol valamit a kis kockás füzetébe. 

 

Összességében azt tudom elmondani, hogy a keretre is ráférne egy erősítés. Bár így nem tudom, hogy kiket lehet megszerezni, ha még valószínűleg a BL-ben se tudunk indulni. El kell adni egy jó pár játékost. Blind, Darmian, Fellaini, Lingard mehetnek LVG-vel együtt. A fiatalokat egyértelműen be kell építeni fokozatosan ( Varela, Fosu-Mensah, Rashford trióra gondolok főként, bár Varela véleményem szerint akár már kezdő is lehetne). A csapat vezetését én idény végéig megint csak Giggsnek adnám át. LVG-t azonnal meneszteném. Egyrészt vele nem fogunk semmit megnyerni, a játlk borzalmas,kiábrándító és Bl-be se jutunk vele. Másrészt ő maga nyilatkozta, hogy 2017 nyarán visszavonul. Teljesen felesleges megvárni ezt a másfél évet még, csak rosszabbodna a helyzet. Nyárig lehet gondolkozni, hogy hogyan tovább edző ügyileg. Giggsel veszíteni valónk nincs szezon végéig. Én személy szerint örülnék nyártól Mourinhonak. Letett már valamit az asztalra, tudná, hogyan erősítsen és azért hozzá a játékosok is szívesebben jönnének. Mondjuk azt bele kell kalkulálni, hogy ő eléggé vándorló típus, de addigra Giggs is érettebb lehetne akár utána át is vehetné végleg a csapatot. Meglenne hozzá a keret is és Mourinho által szerintem biztosan újra csúcson lenne a csapat.

Megosztás:
Megosztom IWIW-en Megosztom a Twitteren! Megosztom Facebook-onHozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Hozzászólások:
frissítés
1
frissítés
1
Meccs Center
Swansea City vs
Manchester United
I Premier League 2. forduló
Liberty Stadium
2017. augusztus 19. 13:30
beharangozó hamarosan...
H Manchester United vs
Leicester City
2017. augusztus 26. 18:30
Manchester United vs
West Ham United
4-0 Premier League 1. forduló
Old Trafford
2017. augusztus 13. 17:00

Manchester United 4-0 West Ham United

A Vörös Ördögök elkalapálták a Kalapácsosokat!
2-1 Real Madrid vs
Manchester United
2017. augusztus 08. 20:45
1-2 Sampdoria vs
Manchester United
2017. augusztus 02. 20:45
0-3 Valerenga vs
Manchester United
2017. július 30. 19:00
1-0 Barcelona vs
Manchester United
2017. július 27. 01:30
Sérültek, Eltiltottak
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Blog ajánló

Újjáépítés - honnan és hová tartva?

mobilbalazs

2017. május 31. 15:28

Sokan sajnálkozva tekintenek vissza a szezonra, és José menesztését is követelik. Igen,  a United megváltozott Ferguson távozása óta, pedig a bajok korábban jöttek, és mára akármennyire nehéz sokszor észrevenni de sokat fejlődött a klub, épülőben vagyunk, jó alappal nagy potenciállal - de még sokat kell fejlődni. Hogy miért lehet ezt mondani, és honnantól kezdődik az újjáépítés?

Hol van az igazi Manchester United?

Luis Nani 17

2017. május 09. 00:32

2013. május 8. Pontosan 4 éve visszavounult a legnagyobb. Aki miatt nagyon sokan szeretett csapatunk szerelmesei lettek. Én is. Minden meccset tűkön ülve vártam, órákkal előtte izgultam. Akárki volt az ellenfél természetesen győzelmet vártam, hatalmas küzdést és azt a támadó játékot amit mindig mutattunk. Hatalmas volt az elkeseredettség, ha nem nyertünk. Döntetlennél is. Most megváltozott a helyzet. A meccseket még mindig ugyanúgy várom, de már nem érzem azt, hogy lehengerlő játékkal kiütjük a kiscsapatokat vagy megnyerjük a rangadókat. Van visszaút vagy elindultunk a lejtőn?

Játékoskeret

Luis Nani 17

2017. január 31. 21:16

Előző, múltheti blogomban leírtam a véleményem konkrétan a csapatról. A játékrendszerről, Mourinhórol, 1-2 játékost kiemelve. Most megpróbálom egytől-egyig a csapat játékosairól a saját véleményem kifejteni. Természetesen lesz biztos olyan, amiben nem értetek majd velem egyet és kiváncsi vagyok, hogy ti hogyan gondoljátok.  
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek