Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
ManUtdFanatics hírek

Híres magyar Vörös Ördögök: Gerendás György

2013. október 22. 17:00

rovat: ManUtdFanatics.hu
Gerendás György exkluzív interjút adott a ManUtdFanatics.hu új rovatának, amelyben híres magyar Vörös Ördögökkel beszélgetünk a klubról!

ManUtdFanatics.hu: Kérem, meséljen arról, mi fogta meg Önt a Manchester Unitedben!
Két dolog van, amit nagyon szeretek az angol futballban: a Manchester United és a tradíciók. Tudom, hogy az angliai, vagy manchesteri elképzeléseknek ellentmond, de ha éppen nem a Manchester meccsét nézem, tehát ha a United nem játszik, (hiszen a tv-ben a legtöbb angol meccset figyelemmel követem) akkor mindig megnézem a Poolnak a meccseit is, amiről tudom, hogy szentségtörés, de úgy vélem, ez a két klub, amelynek a legnagyobb a hagyománya, és én nagyon szeretem a tradíciókat.
 
ManUtdFanatics.hu: Ki a kedvence a Vörös Ördögök közül, az egykori és a jelenlegi csapatból?
Tudom, most inkább játékost kéne mondani, de én Sir Alex Fergusonnal vagyok úgy, hogy Ő volt az, aki engem nagyon megkapott. Ha mindenképpen játékost kell mondanom, Cantonát mondanám, aki nagyon közel állt az én mentalitásomhoz, én sem vagyok egy nagyon nyugodt, higgadt ember.
 
ManUtdFanatics.hu: Mit jelent Ön számára Sir Alex Ferguson, illetve mi volt az első reakciója, amikor a távozásáról értesült?
Az első reakcióm az volt, hogy lemondom a DIGI-nek az előfizetését, mert ugye csak azért van nekünk megrendelve, hogy nézzem a Manchester meccseket. Dehát ez nem ilyen egyszerű, hiszen én nem Fergusonnak voltam a drukkere, hanem egy csapatnak. Ettól még nagyon-nagyon nem esett jól. 
 
A Manchester mostani botlásait azért nem feltétlenül az új edzőnek a rovására írom, hanem inkább Fergusonnak. Neki nem tudom megbocsájtani, hogy Ő már nincsen a csapat élén. Pedig teljesen elfogadom, hogy ez az életnek a rendje.
 
ManUtdFanatics.hu: Mit gondol, David Moyes meg fogja állni helyét a United kispadján?
Azt gondolom, hogy igen, mert ez nem egy kapkodós klub. Ez a klub, ha valaki letette már a névjegyét, akkor annak normális időt ad. 
 
Nyílván nem szabad összehasonlítani a magyar futballt az angollal, minimális szinten se, de ha nálunk úgy gondolják, hogy odamegy egy edző - és jellemzően ugye nálunk az edzőknek nagy százaléka vagy mester vagy mágus - úgy vélik, hogy ez a mester vagy mágus egy csodát fog tenni. 
 
Csodák nincsenek, meló van, valami koncepció van, egy felépítmény van. Én úgy gondolom, hogy Moyesnak nagyon-nagyon nehéz feladata van, hiszen neki egy alapvetően védekező csapatból, egy védekezésből támadást indító csapatból kellett átjönni, egy olyan klubnak a kispadjára, ahol azért zömében - pláne angol szinten, egy nagyon-nagyon komoly labdabirtoklós csapat és támadó szellemű együttes volt, ugyanakkor én nem ismerem őt annyira, de azt gondolom, hogy Angliában vannak jó szakemberek, így most a Manchesternél is. Sir Alex Fergusonnak nem tudom mennyi volt ebbe a beleszólása, de ha úgy gondolták, hogy ezt megoldja, akkor biztos megoldja. Én úgy gondolom, hogy a Manchester United pont az a klub, amelyik megadja számára a megfelelő időt.
 
 
ManUtdFanatics.hu: Ha személyesen találkozhatna Ryan Giggs-szel, mi lenne az a kérdés, amit feltenne számára?
Nem fogok vele személyesen találkozni, úgyhogy nyugodtan megkérdezhetem, hogy mégis honnan ez az erő? Tényleg, olyan megdöbbentő, hogy én magam is 39. évemben hagytam abba a sportolást, de nekem már az utolsó év nyűgnek tűnt. Én viszonylag jó szinten, tehát olasz bajnok csapatból mentem el, de mondom, már nyűgnek tűnt, rajta viszont mind a mai napig nem látom ezt.

 

 

ManUtdFanatics.hu: Ön, mint az Egri Vízilabda klub edzője, mentalitásából adódóan melyik játékossal/játékosokkal dolgozna szívesen együtt a Manchester United együtteséből, és miért?

Én úgy gondolom, hogy egy Rooney lenne az ideális - mert pont ugye említettem Cantonát - én hiszek a problémásabb emberekben. Úgy vélem, ha egy problémás ember találkozik egy problémás edzővel - mert ugye rám is általában azt mondják, hogy az vagyok - akkor sokkal előbb kerülnek ugyanarra a hullámhosszra és sokkal jobban megértik egymást, sokkal jobban tudják egymást támogatni, mint teljesen eltérő mentalitású emberek. Én, hogy ha futballedző lennék, mint ahogy nem vagyok, vagy azt mondom, hogy lenne egy olyan tehetségem a vízilabdában, mint Rooney, akkor azzal nagyon szívesen dolgoznék.


ManUtdFanatics.hu: Járt már az Old Traffordon?

Nem! Ez egy nagy hiba, ugyanakkor biztos, hogy nekem ez az utolsó évem Egerben. Angliába szoktunk kimenni, de ott általában London a célpont, így Manchesterbe még nem jutottam el. De azt mondtam, hogy egyszer mindenképpen szeretnék az elkövetkező 10 évben eljutni az Old Traffordra.


ManUtdFanatics.hu: Mit gondol a United esélyeiről ebben a szezonban?

Én úgy gondolom, hogy nem esélyesek. Persze nagyon jó lenne. Úgy éreztem a tavalyi, illetve a tavalyelőtti évben is, - amikor nüansznyival lett második a  csapat - hogy abszolút megnyerheti a bajnokságot. Ahogy indult az év, azt mondtam, hogy talán most is, de nekem egyenlőre kicsit sótlan az együttes. Úgy gondolom azért sótlan, mert egy nagyon-nagyon markáns középpályás hiányzik, tehát amit ugye még az utolsó éveiben is, jobb meccsein Scholes produkált - tehát tudott egy kis fazont adni a passzaival, a váratlanságaival - az, ami jelenleg borzasztóan hiányzik a csapatból. Egy picit úgy érzem, hogy pici összevisszaság lett ebben az évben. Borzasztó sok a csatár, ott vannak a védők, ott van a középpályás sor is, amely viszonylag jó. Akiben én látnám az előrelépést, azok - nem tudom, hogy miért, valószínűleg több oka van - keveset játszanak. 

 

A lényeg, hogy nincs egy markáns középpályása a csapatnak, mert Carrick az egyik, aki az én megítélésem szerint ilyen lenne, de ő ugye egy védekező középpályás - mert ő semmiképpen sem támadó szellemű - s ha ő adja a Manchester Unitedben a legtöbb passzt, akkor ott valami gáz van. 


ManUtdFanatics.hu: Mennyire tudja összeegyeztetni az életét a United szurkolással, illetve milyen sűrűn látja a csapat meccseit?

Ezt nem én határozom meg, hanem a vízilabdaszövetségnek a versenykiírása. Ha szerencsés a szituáció, és ha vasárnap vagy hétfőn játszik a United, akkor mindig látom a meccseit. Ha szombatonként van, akkor pedig attól függ, hogy a mi meccsünk mikor van. Most szombaton [a Southampton ellen] ugye délután 4-től játszik a csapat, nekünk 18 órától meccsünk van, ami azt jelenti, hogy nekem 16:30-kor el kell innen indulni a lakásból, tehát gyakorlatilag az első 25 percet látom majd.

 

 ManUtdFanatics.hu: Mit szólt Maourane Fellaini érkezéséhez?

Nem örültem neki, pont azért, amit elmondtam. Ő ugyan egy támadóbb felfogású középpályás, aki biztos, hogy egy nagyon jó játékos és remekül játszott Moyes előző csapatában, az Evertonban, de az előző évben, amikor Kagawa idejött, akkor azt mondtam, hogy ő jó lesz és megoldódik a probléma, de ez a fiú valamiért nem tudott gyökeret verni, illetve lehet még tudna. Én úgy érzem, ő az a játékos, akiben valami fantázia lenne, én számára biztos több bizalmat adnék, dehát én nem látom az edzésmunkájukat, nem látok semmit, hogy ugye ő hogy illeszkedi bele ebbe. Én Fellainit nem érzem egy olyan fajsúlyos játékosnak, mint volt Scholes vagy akár Gerrard, vagy Lampard, akik szinte egymaguk szokták a csapataikat elvinni, de ide sorolható Özil is. Özilt például borzasztó jól el tudnám képzelni ebben a csapatban, mást nem nagyon. 

ManUtdFanatics.hu: Kérem, állítsa össze a saját álom tizenegyét, a mindenkori United játékosokból!

Nem tudom, hiszen annyira visszamennék, annyit láttam a régiekből is... Ugye most leszek 60 éves és azok a régi csapatok is bennem vannak, ugyanakkor azok úgy vannak bennem, hogy nagyon-nagyon ritkán láttam őket. A 60-as, 70-es években nem nagyon lehetett látni ezeket a csapatokat, abból a néhány meccsből meg ugye nem lehet leszűrni sokat.


ManUtdFanatics.hu: Ismeri a ManUtdFanatics.hu honlapot?

Nem. Megmondom őszintén, kicsit ilyen maradibb ember vagyok, viszonylag minimálisan használom a netet. 


ManUtdFanatics.hu: Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

Egyelőre annyi, hogy 8 hónapra le tudom mérni - a bajnokságnak a végéig - amíg itt vagyok Egerben edző. Hogy azután mi lesz... Semmiképp sem szeretném magam idegesíteni, vagy görcsölni. Úgy vagyok vele, hogy valami biztosan kialakul.

 

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Gerendás Györgynek az interjúért!ManUtdFanatics.hu

Dzsubák Tamás      

Tarts velünk Manchesterbe és nézz meg élőben egy hazai meccset!
Részletes információk a közös utazásokról itt.

Csatlakozz a Fanatikusokhoz, légy Te is szurkolói klubunk tagja!
A szurkolói klubba történő belépésről és a lehetőségekről bővebben itt olvashatsz.

Szólj hozzá a Manutdfanatics fórumában!
Csatlakozz a Manutdfanatics.hu-hoz a Facebook-on!
Kövesd a Manutdfanatics.hu-t a Twitter-en!

Megosztás:
Megosztom a Twitteren! Megosztom Facebook-onHozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Hozzászólások:
frissítés
1
frissítés
1
Kapcsolódó hírek
Híres magyar Vörös Ördögök

2016. szeptember 15. 18:30

címke: Híres magyar Vörös Ördögök

Rizó Attila: United-City

2016. március 29. 15:32

címke: Híres magyar Vörös Ördögök

Híres magyar Vörös Ördögök: Carp-E

2016. február 21. 14:33

címke: Híres magyar Vörös Ördögök

Híres magyar Vörös Ördögök: Fura Csé

2013. november 12. 17:30

címke: Híres magyar Vörös Ördögök

Híres magyar Vörös Ördögök: Aranyosi Péter

Címkék
A hangadó, Adnan Januzaj, Akadémiai csapat, Ander Herrera, Andreas Pereira, Angol válogatott, Anthony Martial, Antonio Valencia, Arsenal, Ashley Young, Aston Villa, Átigazolási Center, Átigazolások, Axel Tuanzebe, Bajnokok Ligája, Bastian Schweinsteiger, Bournemouth, Bryan Robson, Cameron Borthwick-Jackson, Cardiff City, Chelsea, Chris Smalling, Crystal Palace, Daley Blind, David De Gea, David Gill, David Moyes, Ed Woodward, Edzöi stáb, Egykori játékosok, Érdekességek, Eric Bailly, Európa-liga, Everton, FA-kupa, FC United of Manchester, Felkészülési túra 2015, Felkészülési túra 2016, Felkészülési túra 2017, Fulham, Gary Neville, Glazer, Guillermo Varela, Henrikh Mkhitaryan, Híres magyar Vörös Ördögök, Hónap játékosa, Hónap legjobbja szavazás, Hónap Ördöge, Hull City, James Wilson, Játékosértékelés, Jesse Lingard, Joel Pereira, Jose Mourinho, Juan Mata, Kölcsönlesen, Közös meccsnézések, Leicester City , Ligakupa, Liverpool, Louis van Gaal, Luke Shaw, Manchester City, Manchester United, Manutdfanatics.hu, Marcos Rojo, Marcus Rashford, Marouane Fellaini, Matteo Darmian, Memphis Depay, Michael Carrick, Morgan Schneiderlin, Nemanja Matic, Newcastle, Norwich City, Paul Pogba, Paul Scholes, Pénzügyek, Phil Jones, Phil Neville, Pletykák, átigazolások, Premier League, Romelu Lukaku, Ryan Giggs, Sergio Romero, Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton, Sir Matt Busby, Southampton, Stoke City, Sunderland, Swansea City, Szurkoló szemmel, Szurkolói klub, Taktikai mágnestábla, Tartalék csapat, Timothy Fosu-Mensah, Tottenham, Utazás, Válogatottak, Victor Lindelöf, Visszhang, Watford, Wayne Rooney, West Brom, West Ham, Zlatan Ibrahimovic,
Facebook
Tabellák

Premier League 2017/18

  Csapat M GK P
 
1. Manchester City 5 +14 13
2. Manchester United 5 +14 13
3. Chelsea 5 +3 10
4. Newcastle United 5 +2 9
5. Tottenham Hotspur 5 +4 8
6. Huddersfield Town 5 +2 8
7. Burnley 5 +1 8
8. Liverpool 5 0 8
9. West Bromwich Albion 5 0 8
10. Southampton 5 0 8
11. Watford 5 -2 8
12. Arsenal 5 -1 7
13. Stoke City 5 -1 5
14. Swansea City 5 -3 5
15. Leicester City 5 -2 4
16. Brighton and Hove Albion 5 -3 4
17. West Ham United 5 -6 4
 
18. Everton 5 -8 4
19. Bournemouth 5 -6 3
20. Crystal Palace 5 -8 0
Meccs Center
CSZKA Moszkva vs
Manchester United
I Bajnokok Ligája 2. forduló
VEB Arena
2017. szeptember 27. 20:45
beharangozó hamarosan...
H Manchester United vs
Crystal Palace
2017. szeptember 30. 16:00
Southampton vs
Manchester United
0-1 Premier League 6. forduló
St. Marys
2017. szeptember 23. 16:00

Southampton 0-1 Manchester United

A Manchester United egy olyan mérkőzést nyert meg, melyet tavaly valószínűleg csak döntetlenre hozott volna.
4-1 Manchester United vs
Burton Albion
2017. szeptember 20. 21:00
4-0 Manchester United vs
Everton
2017. szeptember 17. 17:00
3-0 Manchester United vs
FC Basel
2017. szeptember 12. 20:45
2-2 Stoke City vs
Manchester United
2017. szeptember 09. 18:30
Sérültek, Eltiltottak
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek