Főoldal Hírek
Közös meccsnézés Helyszínek   |   Információk   |  
Szurkolói klub Utazás
Enciklopédia Szereplések   |   Gólok
Blog Fórum Fanatics TV PL Tippverseny
ManUtdFanatics hírek

Híres magyar Vörös Ördögök: Aranyosi Péter

2013. november 12. 17:30

rovat: ManUtdFanatics.hu
Aranyosi Péter exkluzív interjút adott a ManUtdFanatics.hu rovatának, amelyben híres magyar Vörös Ördögökkel beszélgetünk a klubról!

ManUtdFanatics.hu: Hogyan alakult ki Önben a futball iránti szeretet, illetve hogyan lett Diósgyőr drukker?

Pont így... Mivel miskolci vagyok, a Diósgyőrnek szurkolok, ezáltal felfoghatatlan számomra, ha valaki Miskolcról a Fradinak, Újpestnek vagy bárki másnak szurkol. Véleményem szerint mindenki annak szurkoljon, ahová való. 

 

ManUtdFanatics.hu: Nagy rangadót játszott nemrégiben a DVTK, mi hiányzott a Fradi elleni sikerhez?

Ez nagyon egyszerű, a csapat mentálisan elfáradt. Az első percben rúgtak egy gólt, elfáradtak, nem hitték el, hogy győzhetnek és szétestek. Ilyen egyszerű. Emellett nagyon sok egyéni hiba volt, a csapat darabra-darabra jobb, mint a Fradi, de mindenképpen azt kell, hogy mondjam, ezen a meccsen a Fradi sokkal, de sokkal jobb volt. Úgy érzem, hiányzott egy kicsit Elek a védelembe, de a Diósgyőr szét volt esve és a Fradi sokkal jobb volt.

 

ManUtdFanatics.hu: Nemrégiben Manchesterben léptek fel, hogy tetszett a város?

Mi éjszaka voltunk ott, így Manchesterből nem láttam túl sokat. 

 

Tulajdonképpen azért vagyok Manchester szurkoló, mert számomra Manchester olyan, mint Miskolc. Északon van, iparváros. Kicsit le van pusztulva, kicsit nyomorult. Azt kell, hogy mondjam, Manchester és Miskolc csak országon belüli elhelyezkedésben hasonlít egymásra és az, hogy iparvárosok, semmi másban nem. A lényeg, hogy szeretnék én olyan Miskolcon élni, ami olyan mint Manchester.  

 

ManUtdFanatics.hu: Ezek szerint kijelenthető, hogy Ön a Manchester Unitednek is szurkol?

Abszolút, persze! Én azt mondom, hogy a Diósgyőr Magyarország Manchester Unitedje. Piros-fehér és iparváros is, illetve északon van egy fanatikus szurkolótáborral, csak nálunk nincsen Ferguson, és ez nagy baj. A Diósgyőrben vagy jó szándékú, de szegény, vagy rossz szándékú és gazember tulajdonosok voltak, tehát reméljük, hogy az új tulajdonos, akinek van elég pénze és rálátása a dolgokra, egy kicsit jobb és stabilabb csapatot tud kialakítani. 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Járt az Old Traffordon is?

Hogyne, de csak kívülről, mert éjszaka volt, amikor oda tudtunk menni. Kivülről megnéztem, bazi nagy és modern stadion. Nagyon karban van tartva, látni rajta, hogy sok a pénz és nagyon figyelnek rá. Nincs lepusztulva a környék, teljesen rendben van, úgyhogy nagyon-nagyon tetszett. 

 

ManUtdFanatics.hu: Mit gondol az előző szezon végén visszavonult Sir Alex Fergusonról?

Egy Isten. Nem kell többet mondani. Van 1 képem, ahol kezet fogok vele. Sőt csináltam egy rádióműsort Temesvárival [Temesvári Miklós - szerk.], aki a Diósgyőrnek volt az edzője, és aki a mai napig is nagyon jóban van Sir Alex Fergusonnal. Mesélt az Öregről nekem, amikor itt volt, s elmondta, hogy 35 évre nyúlik vissza a barátságuk.

 

Amikor Ferguson még nem a Manchester United, hanem Skóciában, az Aberdeen edzője volt, akkor a Temesvári irányította Újpesttel játszottak egy meccset. A magyar edző együttese le is győzte Fergusonékat, azóta is jóban vannak.

 

Egyébként Sir Alex szokott Magyarországra járni áztatni a hátát, s ekkor szokott Temesvárival is találkozni. Gondolom ilyen hátfájós emberek, ott áztatják a hátukat és az jó nekik.

 

ManUtdFanatics.hu: Mit gondol David Moyes-ról, vajon képes lesz Sir Alex Ferguson nyomdokaiba lépni?

Azt kell mondjam, hogy Ferguson sem 2 perc alatt csinált ott csodát. Gondolom, hogy maga válaszotta utódjául ezt az ürgét. Úgy vélem, van olyan okos, hogy egy tehetséges embert tett be a maga helyére, akit nem egy évre szerződtettek. Úgy tudom, hogy maradt is az elnökségben, tehát nem köszönt le véglegesen. Ha David Moyes-nak is adnak időt és Fergusonnak is lesz egy kis beleszólása, akkor ez a csapat jó lesz. 

 

ManUtdFanatics.hu: Melyik a legelső meghatározó emléke a Vörös Ördögökkel kapcsolatban?

Nem igazán emlékszem erre, már 42 éves vagyok, így én is felejtek.  Talán a Best. Még apám mondta nekem, hogy "az a Best nagyon jó volt".  

 

 

ManUtdFanatics.hu: Ki a kedvence a Vörös Ördögök közül?

Egyértelműen Rooney, mert parasztgyerek, egy bunkófejű. Szeretem, mert olyan, aki mindent megtesz a pályán. Szívvel-lélekkel küzd, tehát a nép fia és ezért bírom őt. Nem is kérdés.

 

Az, hogy most odament Van Persie, engem annyira nem érdekel, most hirtelen egész Manchester tele van az ő sáljával, képével és pólójával, de számomra Rooney a kedvenc, azért mert a nép fia, környékbeli ő is. Szeretném, ha Diósgyőrben is 11 olyan játékos lenne, aki borsodi vérű. 

 

ManUtdFanatics.hu: Mennyire tudja összeegyeztetni az életét a United szurkolással, illetve milyen sűrűn látja a csapat meccseit?

Megmondom őszintén, minden meccset akkor nézek, ha két jó csapat játszik, tehát egy Manchester - Cardiff FA-kupa meccs elé nem nagyon ülök le, viszont egy United - Arsenalt már nagyon szívesen megtekintek. Összefoglalva, mindig akkor nézem meg ezeket a meccseket, ha már előre lehet látni, hogy jó foci lesz belőle, tehát a rangadókra mindig próbálok időt szorítani.

 

A hétvégén az Arsenal együttese látogat az Old Traffordon. Mire számít?

Nagy meccs lesz! Nem tudom, hogy ki fog nyerni. Mind a kettő piros-fehér, hát nyilván a jobbik. De jó lenne, ha a Manchester.

 

Az Arsenalnál viszont Henryt nagyon-nagyon szerettem.

 

ManUtdFanatics.hu: Mennyire befolyásolhatja a rangadót, hogy Sir Alex Ferguson hiányozni fog az oldalvonal mellől?

Az a helyzet, hogy Ő ott lesz. Meg vagyok győződve arról, hogy Ő még rajta tartja a szemét a dolgokon. 27 évig irányította a csapatot, ezt az időt nem lehet csak úgy lehúzni a wc-n, tehát ez nem úgy megy, hogy ma bemegy, holnap már nem. Ez nem így működik. Biztos, hogy a fiúknak odaszól, hogy "mi, merre, hány méter". Biztosan szemmel tartja a dolgokat. 

 

Azt hozzátenném, hogy a Manchester United van olyan jó csapat, hogy ha én lennék az edző, akkor is győznének a legtöbb meccsen. Az nem úgy működik, hogy egyik pillanatról a másikra kimegy belőlük a tudás.

 

ManUtdFanatics.hu: Sir Alex Ferguson visszavonult, de hagyott hátra még egy csattanót a futballvilág számára. Ön mit gondol a most megjelent könyvéről és annak visszhangjáról a futballéletben?

Még nem olvastam el, csupán annyit, hogy nagyon sok érdekes titok van benne. Részletesen nem ismerem az ügyet.

 

 

ManUtdFanatics.hu: A Showder Klub fellépői közül vannak még fociszerető előadók? 

Nem nagyon. Megmondom neked őszintén, a futball - mi bármennyire is szeretjük - egy szegmens szórakozás, tehát csak néhány elvetemült embert érdekel - a magyar futball meg végképp.

 

ManUtdFanatics.hu: Ismeri a ManUtdFanatics.hu honlapot?

Nem, abszolút nem. Megmondom őszintén, ritkán szoktam a fociról olvasni. Csak a Diósgyőrről szoktam részletesen, de mást nem. Annyi időm nincsen, hogy más, pláne külföldi csapatról még olvassak. Viszont a Digi Sport 1-en és Digi Sport 2-n, amikor az angol fociról beszélgetnek, azt nagyon szívesen meghallgatom.

 

Nagyon tetszik, amikor a magyar ember, a kiöregedett magyar játékos magyarázza, hogy a Manchester United vagy más nagy csapat miért kapott ki vagy miért játszik úgy, ahogy. Ilyenkor mindig nagyon elcsodálkozok, hogy: "Úr Isten, ilyen is van? Ő ennyire ért hozzá? Miért nem láttam eddig, vagy annak idején?" Ezt csupán kis fricskaként teszem hozzá, mert nagyon idegesít, amikor egy 11-szeres magyar válogatott - se keze-se lába - dumál erről, bár elméleti szinten biztos tudja.

 

Azt persze jól tudjuk, hogy Magyarországon 10 millió ember ért a focihoz, én viszont nem értek hozzá, csupán szeretem.

 

ManUtdFanatics.hu: Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

Elmondom őszintén, ha mondjuk Angliában lépünk föl, akkor próbálom úgy szervezni az életemet, hogy eljuthassak egy nagy meccsre.


 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Aranyosi Péternek az interjúért!

 

ManUtdFanatics.hu

Dzsubák Tamás      

Tarts velünk Manchesterbe és nézz meg élőben egy hazai meccset!
Részletes információk a közös utazásokról itt.

Csatlakozz a Fanatikusokhoz, légy Te is szurkolói klubunk tagja!
A szurkolói klubba történő belépésről és a lehetőségekről bővebben itt olvashatsz.

Szólj hozzá a Manutdfanatics fórumában!
Csatlakozz a Manutdfanatics.hu-hoz a Facebook-on!
Kövesd a Manutdfanatics.hu-t a Twitter-en!

Megosztás:
Megosztom a Twitteren! Megosztom Facebook-onHozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Hozzászólások:
frissítés
1
2
3
4
frissítés
1
2
3
4
Kapcsolódó hírek
Híres magyar Vörös Ördögök

2016. szeptember 15. 18:30

címke: Híres magyar Vörös Ördögök

Rizó Attila: United-City

2016. március 29. 15:32

címke: Híres magyar Vörös Ördögök

Híres magyar Vörös Ördögök: Carp-E

2016. február 21. 14:33

címke: Híres magyar Vörös Ördögök

Híres magyar Vörös Ördögök: Fura Csé

2013. október 22. 17:00

címke: Híres magyar Vörös Ördögök

Híres magyar Vörös Ördögök: Gerendás György

Címkék
A hangadó, Adnan Januzaj, Akadémiai csapat, Ander Herrera, Andreas Pereira, Angol válogatott, Anthony Martial, Antonio Valencia, Arsenal, Ashley Young, Aston Villa, Átigazolási Center, Átigazolások, Axel Tuanzebe, Bajnokok Ligája, Bastian Schweinsteiger, Bournemouth, Bryan Robson, Cameron Borthwick-Jackson, Cardiff City, Chelsea, Chris Smalling, Crystal Palace, Daley Blind, David De Gea, David Gill, David Moyes, Ed Woodward, Edzöi stáb, Egykori játékosok, Érdekességek, Eric Bailly, Európa-liga, Everton, FA-kupa, FC United of Manchester, Felkészülési túra 2015, Felkészülési túra 2016, Felkészülési túra 2017, Fulham, Gary Neville, Glazer, Guillermo Varela, Henrikh Mkhitaryan, Híres magyar Vörös Ördögök, Hónap játékosa, Hónap legjobbja szavazás, Hónap Ördöge, Hull City, James Wilson, Játékosértékelés, Jesse Lingard, Joel Pereira, Jose Mourinho, Juan Mata, Kölcsönlesen, Közös meccsnézések, Leicester City , Ligakupa, Liverpool, Louis van Gaal, Luke Shaw, Manchester City, Manchester United, Manutdfanatics.hu, Marcos Rojo, Marcus Rashford, Marouane Fellaini, Matteo Darmian, Memphis Depay, Michael Carrick, Morgan Schneiderlin, Newcastle, Norwich City, Paul Pogba, Paul Scholes, Pénzügyek, Phil Jones, Phil Neville, Pletykák, átigazolások, Premier League, Ryan Giggs, Sergio Romero, Sir Alex Ferguson, Sir Bobby Charlton, Sir Matt Busby, Southampton, Stoke City, Sunderland, Swansea City, Szurkoló szemmel, Szurkolói klub, Taktikai mágnestábla, Tartalék csapat, Timothy Fosu-Mensah, Tottenham, Utazás, Válogatottak, Visszhang, Watford, Wayne Rooney, West Brom, West Ham, Zlatan Ibrahimovic,
Facebook
Tabellák

Premier League 2016/17

  Csapat M GK P
 
1. Chelsea 27 +37 66
2. Tottenham Hotspur 27 +33 56
3. Manchester City 27 +24 56
4. Liverpool 27 +24 52
5. Arsenal 26 +24 50
6. Manchester United 26 +17 49
7. Everton 27 +14 44
8. West Bromwich Albion 27 +2 40
9. Stoke City 28 -8 36
10. Southampton 26 -2 33
11. West Ham United 27 -10 33
12. Burnley 27 -10 31
13. Watford 27 -14 31
14. Bournemouth 27 -15 27
15. Leicester City 27 -15 27
16. Swansea City 27 -24 27
17. Crystal Palace 27 -11 25
 
18. Middlesbrough 27 -11 22
19. Hull City 27 -29 21
20. Sunderland 27 -26 19
Meccs Center
Manchester United vs
West Bromwich Albion
H Premier League 30. forduló
Old Trafford
2017. április 01. 16:00
beharangozó hamarosan...
H Manchester United vs
Everton
2017. április 04. 21:00
I Sunderland vs
Manchester United
2017. április 09. 14:30
I Anderlecht vs
Manchester United
2017. április 13. 21:05
H Manchester United vs
Chelsea
2017. április 16. 17:00
Middlesbrough vs
Manchester United
1-3 Premier League 28. forduló
Riverside Stadium
2017. március 19. 13:00

Middlesbrough 1-3 Manchester United

A Vörös Ördögök talán a vártnál könnyebben zsebelték be a 3 pontot, ezzel pedig feljöttek az ötödik helyre, előzve az Arsenalt.
1-0 Manchester United vs
FC Rostov
2017. március 16. 21:05
1-0 Chelsea vs
Manchester United
2017. március 13. 20:45
1-1 FC Rostov vs
Manchester United
2017. március 09. 19:00
1-1 Manchester United vs
Bournemouth
2017. március 04. 13:30
Sérültek, Eltiltottak
Szavazás

korábbi szavazásaink
Csak regisztrált tag szavazhat. Kérlek, lépj be, vagy regisztrálj!
Belépés  Főoldal Regisztráció Elfelejtett jelszó Ajánlom ismerősnek